Дуже смачний Цезар з куркою і помідорами як в ресторані
Такий салат нескладно приготувати своїми руками і на своїй кухні, хіба що треба трохи повозитися з приготуванням спеціального соусу для заправки «Цезаря». Важливим моментом у рецепті є приготування соковитого і не пересушеного курячого філе. Це блюдо гідно святкового столу.
Інгредієнти:
- Грудка куряча – 2 шт.
- Листовий салат – 150 р.
- Помідори черрі – 5 шт.
- Білий хліб – 2 скибочки.
- Часник – 2 зубки.
- Яйце – 1 шт.
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Масло оливкове – ½ склянки
- Сіль і перець – за смаком.
- Масло для смаження.
Процес приготування:
1. Спочатку приготуйте сухарики для салату. Для цього скибочки білого хліба порізати на середні кубики і обсмажте їх до золотистого кольору на невеликій кількості рослинного масла. Ароматизируйте сухарики подрібненим часником, додавши його в сковорідку.
2. Куряче філе промийте холодною водою, обсушити і розрізати на дві половинки. М’ясо посипте сіллю і перцем за смаком і обсмажте на розігрітій сковороді на великому вогні 5 хвилин на кожній стороні, намагаючись не пересмажити. Потім м’ясо остудіть і наріжте на скибочки.
3. Для заправки в склянку розбийте одне яйце (тільки не холодне), додайте гірчицю, подрібнений зубок часнику, сік половинки лимона, сіль і перець. Заглибним блендером заправку збийте, наливаючи в неї тонким струменем оливкова олія.
4. Листовий салат промийте, обсушіть і порвіть на шматочки.
5. Салат укладіть на блюдо. Можна формувати цей салат порційно.
6. На листя салату викладіть шматочки обсмаженого курячого філе, посипте натертим твердим сиром і полийте приготованою заправкою.
7. Потім на шматочки курки вкладіть половинки помідорів черрі і ще раз полийте салат заправкою.
8. Посипте салат сухариками і натертим сиром і відразу подавайте до столу.
Приємного апетиту!