Покроковий рецепт приготування салату Цезар з копченою куркою
В даному рецепті вам пропонується внести нову ізюминку у цей модний і шикарний салат – приготувати його з копченою куркою. Звичайно, краще використовувати справжню копчену курку, придбану на ринку, а не сурогат у вакуумній упаковці.
Інгредієнти:
- Курка копчена – 250 г
- Батон – ½ шт.
- Листовий салат – 100 г
- Твердий сир «Пармезан» – 50 г
- Яйце – 2 шт.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Оливкова олія – 2/3 склянки
- Лимон – ½ шт.
- Часник – 2 зубки.
- Помідори – за бажанням.
- Сіль і перець – за смаком.
Процес приготування:
1. У батона видаліть шкірку і наріжте його на невеликі кубики. Якщо у вас свіжий батон, то руками розділіть м’якуш на шматочки.
2. Помістіть шматочки батона на деко, злегка збризніть рослинним маслом, посоліть і запечіть в духовці до рум’яного кольору. Шматочки потім остудіть.
3. Шматок копченої курки розділіть руками на шматочки.
4. Натріть на дрібній тертці твердий сир.
5. Листовий салат промийте, обсушіть серветкою і розірвіть на 4 шматочки кожен листок.
6. Соус для заправки зробіть із двох жовтків або з цілого яйця, витриманого в окропі протягом 1 хвилини. Спочатку збийте жовтки з гірчицею і лимонним соком, а потім, продовжуючи збивати, додайте до них поступово потрібну кількість оливкової олії. Отриману заправку по своєму смаку посоліть, посипте перцем і додайте подрібнений зубок часнику.
7. Листя салату викладіть на блюдо, полийте приготованою заправкою і перемішайте.
8. Поверх їх розкладіть шматочки копченої курки і сухарики.
9. Салат ще раз полийте заправкою і посипте натертим сиром. За бажанням можете прикрасити салат помидорными часточками.
Приємного апетиту!