Салат Цезар з куркою і сухариками – 10 простих рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Покроковий рецепт приготування салату Цезар з копченою куркою

В даному рецепті вам пропонується внести нову ізюминку у цей модний і шикарний салат – приготувати його з копченою куркою. Звичайно, краще використовувати справжню копчену курку, придбану на ринку, а не сурогат у вакуумній упаковці.

Інгредієнти:

  • Курка копчена – 250 г
  • Батон – ½ шт.
  • Листовий салат – 100 г
  • Твердий сир «Пармезан» – 50 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Оливкова олія – 2/3 склянки
  • Лимон – ½ шт.
  • Часник – 2 зубки.
  • Помідори – за бажанням.
  • Сіль і перець – за смаком.

Процес приготування:

1. У батона видаліть шкірку і наріжте його на невеликі кубики. Якщо у вас свіжий батон, то руками розділіть м’якуш на шматочки.

2. Помістіть шматочки батона на деко, злегка збризніть рослинним маслом, посоліть і запечіть в духовці до рум’яного кольору. Шматочки потім остудіть.

3. Шматок копченої курки розділіть руками на шматочки.

4. Натріть на дрібній тертці твердий сир.

5. Листовий салат промийте, обсушіть серветкою і розірвіть на 4 шматочки кожен листок.

6. Соус для заправки зробіть із двох жовтків або з цілого яйця, витриманого в окропі протягом 1 хвилини. Спочатку збийте жовтки з гірчицею і лимонним соком, а потім, продовжуючи збивати, додайте до них поступово потрібну кількість оливкової олії. Отриману заправку по своєму смаку посоліть, посипте перцем і додайте подрібнений зубок часнику.

7. Листя салату викладіть на блюдо, полийте приготованою заправкою і перемішайте.

8. Поверх їх розкладіть шматочки копченої курки і сухарики.

9. Салат ще раз полийте заправкою і посипте натертим сиром. За бажанням можете прикрасити салат помидорными часточками.

Приємного апетиту!