Салат з буряка з часником – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Салат з буряка з часником і сиром

Відварна буряк натирається на тертці, до неї додається часник, сир, майонез і все добре перемішується. Виходить дуже смачний салат до вечері або обіду з інгредієнтів, які завжди є під рукою.

Час готування: 1 год.

Час приготування: 10 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Буряк – 600 гр.
  • Майонез – 50 гр.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Часник – 2 зубчики.

Процес приготування:

1. Буряк добре промиваємо, перекладаємо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, додаємо трохи солі і варимо протягом 45-50 хвилин. Готовність перевіряємо за допомогою ножа. Якщо він легко входить, то все готово. Далі зливаємо воду, даємо буряках охолонути, після чого знімаємо з неї шкірку.

2. Відварений буряк натираємо на крупній тертці і перекладаємо її в підходящу ємність. Часник очистити, дрібно нарізаємо ножем або ж натираємо його на дрібній тертці і відправляємо до буряка.

3. Твердий сир натираємо на крупній тертці.

4. Додаємо до буряка з часником майонез і тертий сир. Все ретельно перемішуємо і знімаємо ненадовго в холодильник.

5. Готовий салат подаємо до столу як самостійне блюдо або як доповнення до основного блюда з гарніром. Приємного апетиту!