Салат з даного виду капусти виходить соковитим і дуже смачним. У нього можна додати майонез, оцет, морква, яблука, огірки, кукурудзу і багато інші інгредієнти. У підсумку виходить прекрасна закуска або гарнір. Тому пропонуємо вам 8 варіантів приготування цього салату.
Салат зі свіжої червоної капусти з майонезом
Нашаткована капуста посипається цукром з сіллю і розминається руками. Далі туди додається лимонний сік, рослинне масло, майонез, після чого все перемішується, салат накривається харчовою плівкою і залишають при кімнатній температурі на 1 годину. Виходить дуже смачне блюдо.
Інгредієнти на
4 порц.
- Капуста червонокачанна ½ шт.
- Майонез столовий молочний 3 ст. л.
- Цукор-пісок 2 ст. л.
- Сік лимонний 2 ст. л.
- Масло рослинне 1 ст. л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати салат з червонокачанної капусти? Починаємо з підготовки капусти. Ретельно промиваємо її під теплою проточною водою, після чого обсушуємо на паперовому рушнику, перекладаємо на обробну дошку і нарізаємо тонкою соломкою.
- Перекладаємо нашатковану капусту в глибоку ємність, присипаємо її сіллю, цукровим піском і добре розминаємо все руками, щоб виділився сік капусти.
- Тепер додаємо лимонний сік, рослинне масло, майонез і ретельно все перемішуємо за допомогою столової ложки.
- Далі накриваємо ємність з салатом харчовою плівкою або відповідної за розміром кришкою і даємо постояти при кімнатній температурі протягом однієї години.
- За необхідне ще раз перемішуємо салат, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу в якості гарніру до м’ясних страв або закуски. Приємного апетиту!
Простий салат з червоної капусти з оцтом
До нашаткованої капусти додається подрібнені моркву і цибулю. Далі все заправляється соусом з оливкової олії, винного оцту, цукру, солі і все добре перемішується. Готовий салат розкладається по тарілках і подається до столу.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Капуста червонокачанна – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля червона 0.5 шт.
- Масло оливкове – 1 ч. л.
- Оцет винний – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку ретельно капусту промиваємо під проточною водою, після чого обсушуємо її на паперовому рушнику, шаткуємо з допомогою ножа і відправляємо в глибоку ємність.
Крок 2. Моркву очищаємо, добре промиваємо, натираємо на крупній тертці і відправляємо в ємність до капусти.
Крок 3. Червоний цибулю очищаємо, нарізаємо тонкими півкільцями і додаємо до інших овочів.
Крок 4. Тепер готуємо заправку для салату. У невелику ємність наливаємо оливкову олію, додаємо до нього винний оцет, цукровий пісок і сіль. Все ретельно перемішуємо за допомогою ложки.
Крок 5. Заливаємо овочі отриманої заправкою, ретельно все перемішуємо, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу як гарнір до основного блюда або закуски. Приємного апетиту!
Смачний і корисний салат з червоної капусти і моркви
До нашаткованої капусти додається морква подрібнена, ковбаса, зелений лук і французька гірчиця. Далі все заправляється оливковою олією, ретельно перемішується, розкладається по тарілках і подається до столу в якості закуски.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 3.
Склад:
- червона Капуста – 300 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Морква – 1 шт.
- Ковбаса – 100 гр.
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Гірчиця французька – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку ретельно червону капусту промиваємо під проточною водою, після чого знімаємо з неї пару верхніх листів і шаткуємо за допомогою гострого ножа. Далі приминаем її руками і перекладаємо в глибоку ємність.
Крок 2. Моркву очищаємо, промиваємо під проточною водою, натираємо на крупній тертці і відправляємо до капусти. При бажанні можна також використовувати моркву по-корейськи.
Крок 3. Копчену ковбасу довгою соломкою нарізаємо і відправляємо в ємність до овочів.
Крок 4. Зелена цибуля добре промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, дрібно нарізаємо і відправляємо в ємність до решти інгредієнтів.
Крок 5. Тепер додаємо туди гірчицю зернами і заправляємо оливковою олією.
Крок 6. Нарешті ретельно перемішуємо салат, розкладаємо його по тарілках і подаємо до столу як закуску або гарнір до основного блюда. Приємного апетиту!
Салат зі свіжої червонокачанної капусти з олією
В глибоку ємність складаються нарізані огірки, червонокачанна капуста, моркву і ріпчасту цибулю. Далі туди додається лимонний сік, рослинне масло, сіль, кріп, все добре перемішується і готовий салат подається до столу.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Капуста червонокачанна – 300-350 гр.
- Огірки свіжі – 200 гр.
- Морква – 70 гр.
- Цибуля ріпчаста – 50 гр.
- Кріп – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Лимон – ½ шт.
- Масло рослинне – 50 мл
Процес приготування:
Крок 1. Огірки ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, розрізаємо навпіл і нарізаємо тонкими скибочками.
Крок 2. Червонокачанну капусту також добре промиваємо, знімаємо верхні листки і тонко шаткуємо її за допомогою ножа.
Крок 3. Моркву очищаємо, промиваємо і натираємо на середній або дрібній тертці.
Крок 4. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.
Крок 5. Тепер складаємо всі овочі в глибоку ємність і збризкуємо все соком половини лимона.
Крок 6. Далі додаємо в салат подрібнений кріп, сіль за смаком, після чого заправляємо рослинною олією і ретельно перемішуємо. Перекладаємо все в салатник і подаємо до столу в якості закуски або гарніру до улюбленого основного блюда. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт салату з червонокачанної капусти з яблуком
До нашаткованої капусти додається сіль, яблуко, часник, зелений лук, кріп і все перемішується. Далі салат залити заправкою з винного оцту з оливковою олією, він ще раз перемішується і подається до столу в якості закуски або гарніру.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Капуста червонокачанна – ¼ качана.
- Яблуко кислих сортів – 1 шт.
- Часник – 1 зубчик
- Цибуля зелена – 1 пучок.
- Зелень кропу – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Оцет винний – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку ретельно червонокачанну капусту промиваємо під проточною водою, після чого обсушуємо її на паперовому рушнику і нарізаємо її тоненькими смужками. Потім перекладаємо її в окрему ємність, додаємо сіль і перемішуємо руками, злегка стискаючи. Головне не робити це занадто сильно, щоб не було соку.
Крок 2. Яблуко добре промиваємо під проточною водою, очищаємо, вирізаємо серцевину і натираємо на крупній тертці.
Крок 3. Часник очищаємо і подрібнюємо ножем або натираємо на дрібній тертці.
Крок 4. Зелений цибулю з кропом дрібно нарізаємо.
Крок 5. Тепер відправляємо всі нарізані інгредієнти в ємність до капусти і добре перемішуємо.
Крок 6. В окремій ємності змішати оливкову олію з винним оцтом і заправляємо отриманої заправкою салат.
Крок 7. Знову все ретельно перемішуємо і подаємо дуже смачний овочевий салат до столу як закуску або гарнір до основного блюда. Приємного апетиту!
Салат з червонокачанної капустою і свіжими огірками
До нашаткованої капусти відправляється нарізаний огірок, цибулю, моркву і консервований горошок. Потім туди додається чорний мелений перець, салат заправляється олією, оцтом, добре перемішується і подається до столу.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Капуста червонокачанна – 200 гр.
- Горошок зелений консервований – 3 ст. л.
- Морква – 30 гр.
- Огірок свіжий – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 20 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Оцет – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку ретельно капусту промиваємо під проточною водою, обсушуємо її на паперовому рушнику і нарізаємо соломкою.
Крок 2. Помитий огірок також нарізаємо соломкою і перекладаємо в одну ємність з капустою. Ріпчасту цибулю очищаємо, нарізаємо чверть кільцями і відправляємо до інших овочів.
Крок 3. Морква добре промиваємо, очищаємо, натираємо на середній тертці і додаємо до капусти, огірка і цибулі.
Крок 4. В кінці додаємо консервований зелений горошок, чорний мелений перець, після чого заправляємо рослинною олією і оцтом.
Крок 5. Тепер солимо за смаком салат, добре все перемішуємо, перекладаємо в салатник і подаємо до столу як закуску або гарнір до основного блюда. Приємного апетиту!
Як приготувати салат з червонокачанної капусти з часником?
До червонокачанної капусти додається пропущений через прес часник, натертий на тертці сир, після чого салат заправляється оливковою олією, посипається сіллю і чорним перцем. Потім все перемішується і подається до столу. Виходить дуже смачний і ароматний салат.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 1.
Склад:
- Капуста червонокачанна – 100 гр.
- Сир твердий – 30 гр.
- Часник – 2 зубчики.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку готуємо червонокачанну капусту. Ретельно промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, після чого тонко шаткуємо за допомогою гострого ножа і перекладаємо в глибоку ємність.
Крок 2. Два зубчики часнику очищаємо, пропускаємо через прес і додаємо до капусти.
Крок 3. Далі додаємо туди 30 грам натертого на крупній тертці твердого сиру.
Крок 4. Тепер додаємо в салат чорний мелений перець з сіллю за смаком, після чого заправляємо все оливковою олією і ретельно перемішуємо ложкою.
Крок 5. Перекладаємо готовий салат в салатницю і подаємо до столу як закуску або гарнір до основного блюда. Приємного апетиту!
Дуже смачний салат з червонокачанної капусти з кукурудзою
До червонокачанної капусти додається консервована кукурудза, варене яйце, зелень і часник. Далі все посипається сіллю, заправляється сметаною і добре перемішується. Виходить дуже смачний і ситний салат і обіду або вечері.
Час готування: 10 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Капуста червонокачанна – 100 гр.
- Кукурудза консервована – 2 ст. л.
- Яйце варене – 1 шт.
- Зелень – 1 ст. л.
- Сметана – 70 гр.
- Часник – 1 зубчик
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Якщо немає вареного яйця, то варимо його, після чого охолоджуємо в холодній воді. Далі займаємося капустою. Для початку промиваємо під проточною водою, обсушуємо на паперовому рушнику, знімаємо верхні листки і тонко шаткуємо її за допомогою гострого ножа або іншого приладу. Щоб вона була більш соковитою, присипаємо її дрібкою солі і перетираємо пальцями.
Крок 2. Банку кукурудзи відкриваємо, зливаємо всю рідину і перекладаємо в окрему ємність необхідну кількість зерен.
Крок 3. Часник очищаємо і тонко нарізаємо соломкою. Можна також пропустити його через прес.
4. Зелень добре промиваємо під прохолодною водою, обсушуємо на паперовому рушнику і подрібнюємо.
Крок 5. Варене яйце очищаємо від шкаралупи, дрібно нарізаємо ножем або натираємо на терці.
Крок 6. Тепер відправляємо всі підготовлені інгредієнти в підходящу ємність, заправляємо сметаною або іншим соусом, ретельно перемішуємо і подаємо до столу як гарнір до основного блюда. Приємного апетиту!