Простий салат з червоної капусти з оцтом
До нашаткованої капусти додається подрібнені моркву і цибулю. Далі все заправляється соусом з оливкової олії, винного оцту, цукру, солі і все добре перемішується. Готовий салат розкладається по тарілках і подається до столу.
Час готування: 20 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Капуста червонокачанна – 300 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля червона 0.5 шт.
- Масло оливкове – 1 ч. л.
- Оцет винний – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка.
- Цукор-пісок – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для початку ретельно капусту промиваємо під проточною водою, після чого обсушуємо її на паперовому рушнику, шаткуємо з допомогою ножа і відправляємо в глибоку ємність.
Крок 2. Моркву очищаємо, добре промиваємо, натираємо на крупній тертці і відправляємо в ємність до капусти.
Крок 3. Червоний цибулю очищаємо, нарізаємо тонкими півкільцями і додаємо до інших овочів.
Крок 4. Тепер готуємо заправку для салату. У невелику ємність наливаємо оливкову олію, додаємо до нього винний оцет, цукровий пісок і сіль. Все ретельно перемішуємо за допомогою ложки.
Крок 5. Заливаємо овочі отриманої заправкою, ретельно все перемішуємо, розкладаємо по тарілках і подаємо до столу як гарнір до основного блюда або закуски. Приємного апетиту!