Салати з червоною рибою відрізняються приємною пікантністю і соковитістю. По своєму смаку, рибку можна брати будь-якого ступеня засолювання. У наведених рецептах пропонуємо використовувати форель.
Салат зі слабосоленої форелі, яйцем і огірком
Швидкий рецепт зеленого салату з фореллю. Приємну нотку надає гірчична заправка. Закуска виходить досить легкою і при цьому живильному.
Інгредієнти на
2 порц.
- Форель 90 гр. слабосолона
- Листовий салат 1 пучок
- Яйце перепелине 8 шт.
- Огірки свіжі 1 шт.
- Олія оливкова 3 ст. л.
- Сік лимонний 3 ст. л.
- гімалайська Сіль 1 щіпка
- Гірчиця ½ ч. л.
- Перець лимонний за смаком
- Коричневий цукор ¾ ч. л.
- Кріп 4 гілки
- Цибуля зелена 2 стебла
Процес приготування:
- Як приготувати смачний салат з фореллю? Листя салату промиваємо, обсушуємо, рвемо руками на частини і викладаємо на тарілку.
- Огірок ріжемо тонкими кружальцями і викладаємо зверху на салатні листя.
- Філе форелі ріжемо невеликими шматочками і розміщуємо їх слідом за огірком на тарілці.
- Перепелині яйця попередньо варимо круто, очищаємо і ріжемо навпіл. Половинки яєць розкладаємо на салаті.
- Для заправки змішуємо виделкою оливкова олія, лимонний сік, гірчицю, коричневий цукор, сіль, лимонний перець.
- Поливаємо салат приготовленої заправкою і посипаємо зверху подрібненим кропом і зеленою цибулею. Подаємо відразу після приготування.
Смачний салат з фореллю гарячого копчення
Салат з яскравим смаком копченої рибки і цікавим оформленням. Щоб врівноважити насиченість копченої форелі, вводимо до складу салату буряк і яблуко – їх делікатна солодкість і кислинка тут дуже до речі.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Форель гарячого копчення – 150 гр.
- Салат листовий (невеликі листя) – для подачі.
- Яйця – 2 шт.
- Огірки свіжі – 1 шт.
- Буряк варена – 1 шт.
- Цибуля шалот – 1 шт.
- Сметана – 150 гр.
- Хрін – 1 ст. л.
- Яблуко – 1/2 шт.
- Сіль – за смаком.
- Суміш перців мелених – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Яйця варимо круто, охолодити, очистити. Буряк відварюємо заздалегідь. Нарізаємо її тонкою соломкою. Цибуля шалот подрібнюємо.
Крок 2. Огірок ріжемо тонкою соломкою.
Крок 3. Варені яйця ріжемо дрібними кубиками.
Крок 4. У салатницю викладаємо буряк, яйця, цибуля, огірок і нарізану шматочками форель гарячого копчення.
Крок 5. Готуємо заправку: яблуко очищаємо і тремо на тертці. Змішуємо його з сметаною, хріном, сіллю.
Крок 6. Салат розкладаємо на листя салату, а зверху поливаємо приготовленої заправкою. Подаємо відразу після приготування.
Простий і смачний салат «форель під шубою»
Якщо ви любите традиційну оселедець під шубою, спробуйте і цей варіант, приготований з фореллю, порівняйте. Салат з червоною рибою виходить трохи ніжніше за смаком. Відмінна альтернатива для тих, хто недолюблює оселедець.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Форель солона – 200-300 гр.
- Буряк відварна – 3-4 шт.
- Морква відварна – 2 шт.
- Картопля відварна – 2-3 шт.
- Яйця варені – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
- Майонез – за смаком.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Крок 1. Форель і очищений ріпчасту цибулю ріжемо невеликими кубиками. Перемішуємо, додаємо рослинне масло, знову перемішуємо.
Крок 2. Першим шаром кладемо в салатницю натертий на крупній тертці варену картоплю. Змащуємо майонезом. Якщо ви хочете, щоб форма салату була ідеально круглою, укладайте шари кулінарне кільце. Перед подачею залишиться його зняти – страва вийде гарної форми з рівними краями.
Крок 3. На картоплю викладаємо рибно-цибульну масу, вирівнюємо. Змащуємо майонезом.
Крок 4. Далі кладемо натерті на тертці варені яйця і майонез.
Крок 5. Наступним шаром розподіляємо терту на тертці варену моркву. Знову змащуємо майонезом.
Крок 6. Завершальний шар – терта на терці варена буряк, також змащений майонезом. Сформований салат ставимо в холодильник просочитися на кілька годин.
Крок 7. Поверхня прикрашаємо зеленню перед подачею. Салат зручно розрізати на шматочки лопаткою.
Як приготувати салат «Мімоза» з фореллю?
Ще один альтернативний рецепт традиційного салату. Мімозу можна робити з будь рибною консервою, в тому числі і з солоною червоною рибкою. У даному випадку використовуємо форель.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Форель солона – 60 гр.
- Картопля відварна – 1 шт.
- Сир твердий – 30 гр.
- Морква відварна – 1/2 шт.
- Яйця варені – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – для прикраси.
Процес приготування:
Крок 1. Варену картоплю тремо на крупній тертці і першим шаром викладаємо на блюдо. Щоб салат мав рівну форму, можна використовувати кулінарне кільце або рамку. Змащуємо майонезом.
Крок 2. На картоплю викладаємо нарізану шматочками форель.
Крок 3. Закриваємо рибу подрібненим ріпчастою цибулею і тертим сиром, змащуємо майонезом.
Крок 4. Далі кладемо натерту на тертці варену моркву, злегка солимо, змащуємо майонезом.
Крок 5. Наступним шаром розподіляємо тертий на тертці варений білок яйця. Знову змащуємо майонезом.
Крок 6. Завершальний шар – тертий на тертці жовток. Майонезом вже не змащуємо.
Крок 7. Поверхню салату прикрашаємо зеленню і шматочком форелі.
Покроковий рецепт приготування салату з фореллю і авокадо
Дуже ошатний, барвистий салат. Без майонезу, із заправкою з оливкового масла і великою кількістю зелені. Таку комбінацію особливо оцінять ті, хто дотримується правильного харчування.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Форель солона – 200 гр.
- Суміш салатних листків – 100 гр.
- Салат Айсберг – 100 гр.
- Помідори – 150 гр.
- Авокадо – 1 шт.
- Пармезан – 50 гр.
- Каперси – 30 гр.
- Суміш перців мелених – за смаком.
- Сіль – 1/2 ч. л.
- Масло оливкове – 4-5 ст. л.
- Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
- Лимон – 1/3 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування заправки в мисці змішуємо оливкова олія, бальзамічний оцет, сіль, перець, лимонний сік.
Крок 2. У салатницю висипаємо суміш салатних листків. Айсберг ріжемо невеликими шматочками і висипаємо до суміші. Перемішуємо.
Крок 3. Помідори ріжемо шматочками. Викладаємо в салатницю помідори і каперси.
Крок 4. Філе солоної форелі ріжемо тонкими скибочками. Авокадо очищаємо від шкірки, витягаємо кісточку. М’якоть ріжемо кубиками. Викладаємо рибу і авокадо в салатницю. Перемішуємо.
Крок 5. Перекладаємо салат на сервірувальне блюдо. Посипаємо поверхню тертим пармезаном. Поливаємо заправкою салат безпосередньо перед подачею.
Неймовірно смачний салат з фореллю і креветками
Форель, креветки, авокадо – дуже смачне поєднання. Доповнюємо комбінацію листям салату, помідорами і пікантною заправкою на основі оливкової олії. Гарний такий салат і як закуска, і як легкий вечерю.
Час приготування: 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Форель солона – 100 гр.
- Суміш салатних листків – 1 упаковка.
- Креветки – 100 гр.
- Помідори – 1/2 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Масло оливкове – за смаком.
- Оцет бальзамічний – за смаком.
- Сік лимонний – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Креветки відварюємо в підсоленій воді пару хвилин. Зливаємо відвар, креветкам даємо охолонути і очищаємо від панцира.
Крок 2. Авокадо очищаємо від шкірки, видаляємо кісточку. М’якоть ріжемо скибочками.
Крок 3. Помідори ріжемо часточками. Форель нарізаємо невеликими кубиками.
Крок 4. Салатні листя рвемо вручну невеликими частинами.
Крок 5. Всі підготовлені інгредієнти викладаємо в салатницю, поливаємо оливковою олією і бальзамічним оцтом, лимонним соком. Солимо за смаком і акуратно перемішуємо. Подаємо відразу після приготування.