Салат з хрусткими баклажанами – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Салат з хрусткими баклажанами і вершковим сиром

Салат з хрусткими баклажанами відмінно доповнює, поряд з фетою або адигейський сиром, сир вершковий. Це блюдо відрізняє яскравий колір, соковитість і особливий смак. У цьому рецепті салат заправити класичної заправкою з суміші оливкової і кунжутної олії з соусом чилі і соком лайма. Наявність багато зелені для такого салату — обов’язково подається салат в теплому вигляді.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Баклажан середній – 2 шт.
  • Помідори «Черрі» великі – 14 шт.
  • Крохмаль картопляний/кукурудзяний – 2 ст. л.
  • Сир вершковий – за смаком.
  • Масло рослинне – 300 мл
  • Зелень в міксті – за смаком.
  • Насіння соняшнику/кунжутне/гарбузові – для посипання.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Для заправки:

  • Солодкий соус чилі – 2 ч. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.
  • Масло кунжутне – 1 ст. л.
  • Сік лайма – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Зелень для салату (кінзу, м’яту, базилік) промити, обсушити серветкою і нарізати крупно.

Крок 2. Промити і обсушити черрі. Потім розрізати їх половинками або четвертинками, що залежить від їх розміру.

Крок 3. В піалу налити два види масла і додати соус чилі.

Крок 4. Додати до них сік лайма, трохи солі за смаком і все ретельно перемішати.

Крок 5. На сухій сковорідці трохи обсмажити насіння кунжуту, гарбузове або соняшнику, а можна в суміші.

Крок 6. Баклажани промити, очистити від шкірки, крупно нарізати, посипати сіллю і залишити на 10 хвилин для видалення гіркоти.

Крок 7. Потім злити з баклажан сік і шматочки добре запанірувати в крохмалі.

Крок 8. Обсмажити баклажани в киплячому маслі до рум’яної хрусткої скоринки з усіх боків.

Крок 9. Обсмажені баклажани перекласти на паперові серветки і видалити зайве масло.

Крок 10. У салатницю перекласти обсмажені баклажани і посипати їх нарізаною зеленню.

Крок 11. Додати до цих інгредієнтів нарізку черрі.

Крок 12. Салат посипати сіллю з чорним перцем і полити приготовленої заправкою. Ложкою акуратно перемішати салат.

Крок 13. Приготований салат з хрусткими баклажанами доповнити вершковим сиром, посипати обсмаженими насінням і відразу накривати до столу. Приємного апетиту!