Салат з хрусткими баклажанами і вершковим сиром
Салат з хрусткими баклажанами відмінно доповнює, поряд з фетою або адигейський сиром, сир вершковий. Це блюдо відрізняє яскравий колір, соковитість і особливий смак. У цьому рецепті салат заправити класичної заправкою з суміші оливкової і кунжутної олії з соусом чилі і соком лайма. Наявність багато зелені для такого салату — обов’язково подається салат в теплому вигляді.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 20 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Баклажан середній – 2 шт.
- Помідори «Черрі» великі – 14 шт.
- Крохмаль картопляний/кукурудзяний – 2 ст. л.
- Сир вершковий – за смаком.
- Масло рослинне – 300 мл
- Зелень в міксті – за смаком.
- Насіння соняшнику/кунжутне/гарбузові – для посипання.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для заправки:
- Солодкий соус чилі – 2 ч. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
- Масло кунжутне – 1 ст. л.
- Сік лайма – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Зелень для салату (кінзу, м’яту, базилік) промити, обсушити серветкою і нарізати крупно.
Крок 2. Промити і обсушити черрі. Потім розрізати їх половинками або четвертинками, що залежить від їх розміру.
Крок 3. В піалу налити два види масла і додати соус чилі.
Крок 4. Додати до них сік лайма, трохи солі за смаком і все ретельно перемішати.
Крок 5. На сухій сковорідці трохи обсмажити насіння кунжуту, гарбузове або соняшнику, а можна в суміші.
Крок 6. Баклажани промити, очистити від шкірки, крупно нарізати, посипати сіллю і залишити на 10 хвилин для видалення гіркоти.
Крок 7. Потім злити з баклажан сік і шматочки добре запанірувати в крохмалі.
Крок 8. Обсмажити баклажани в киплячому маслі до рум’яної хрусткої скоринки з усіх боків.
Крок 9. Обсмажені баклажани перекласти на паперові серветки і видалити зайве масло.
Крок 10. У салатницю перекласти обсмажені баклажани і посипати їх нарізаною зеленню.
Крок 11. Додати до цих інгредієнтів нарізку черрі.
Крок 12. Салат посипати сіллю з чорним перцем і полити приготовленої заправкою. Ложкою акуратно перемішати салат.
Крок 13. Приготований салат з хрусткими баклажанами доповнити вершковим сиром, посипати обсмаженими насінням і відразу накривати до столу. Приємного апетиту!