Салат з хрусткими баклажанами – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Салат з хрустким баклажаном і кінзою

Салат з хрустким баклажаном і кінзою готується просто і відрізняється особливим смаком. Основним інгредієнтом салату незмінно визнається обсмажений баклажан в тандемі зі свіжим помідором, а смак їх відмінно доповнить кінза. У цьому рецепті додамо до салату кешью, моцарелу і заправимо традиційної для таких салатів сумішшю оливкової олії з соусом чилі і часником.

Час приготування: 25 хвилин.

Час приготування: 25 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Баклажан – 300 гр.
  • Помідори – 2 шт.
  • Крохмаль – 50 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл

Для заправки:

  • Солодкий соус чилі – 100 гр.
  • Масло оливкове – 2 ст. л.
  • Часник – 20 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Кінза – за смаком.
  • Базилік – 5 гр.

Для подачі:

  • Моцарелла – 50 гр.
  • Кешью – 20 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Насамперед потрібно підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для салату і заправки до нього. Баклажан, помідори і кінзу промити і просушити серветкою. Очистити часник.

Крок 2. Баклажан очистити від шкірки, крупно нарізати і добре обваляти в крохмалі.

Крок 3. Потім ці шматочки обсмажити в киплячому рослинному маслі до хрусткої золотистої скоринки з усіх боків. Перекласти їх на паперові серветки і видалити надлишок олії.

Крок 4. В піалі змішати оливкову олію з соусом чилі. Додати до цієї суміші нарізану кинзу, базилік з подрібненим часником і заправку ще раз перемішати.

Крок 5. У салатницю викласти смажені баклажани. Додати нарізані великими шматочками помідори, обсмажені кешью і моцарелу. Полити ці інгредієнти заправкою, трохи посолити і акуратно перемішати. Приготований салат з хрустким баклажаном і кінзою розкласти по порційних салатницам і відразу, поки баклажани не втратили свій хрусткий смак, сервірувати до столу. Приємного апетиту!