Салат з хрустким баклажаном і кінзою
Салат з хрустким баклажаном і кінзою готується просто і відрізняється особливим смаком. Основним інгредієнтом салату незмінно визнається обсмажений баклажан в тандемі зі свіжим помідором, а смак їх відмінно доповнить кінза. У цьому рецепті додамо до салату кешью, моцарелу і заправимо традиційної для таких салатів сумішшю оливкової олії з соусом чилі і часником.
Час приготування: 25 хвилин.
Час приготування: 25 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Баклажан – 300 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Крохмаль – 50 гр.
- Масло рослинне – 100 мл
Для заправки:
- Солодкий соус чилі – 100 гр.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Часник – 20 гр.
- Сіль – за смаком.
- Кінза – за смаком.
- Базилік – 5 гр.
Для подачі:
- Моцарелла – 50 гр.
- Кешью – 20 гр.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед потрібно підготувати, згідно з рецептом, всі інгредієнти для салату і заправки до нього. Баклажан, помідори і кінзу промити і просушити серветкою. Очистити часник.
Крок 2. Баклажан очистити від шкірки, крупно нарізати і добре обваляти в крохмалі.
Крок 3. Потім ці шматочки обсмажити в киплячому рослинному маслі до хрусткої золотистої скоринки з усіх боків. Перекласти їх на паперові серветки і видалити надлишок олії.
Крок 4. В піалі змішати оливкову олію з соусом чилі. Додати до цієї суміші нарізану кинзу, базилік з подрібненим часником і заправку ще раз перемішати.
Крок 5. У салатницю викласти смажені баклажани. Додати нарізані великими шматочками помідори, обсмажені кешью і моцарелу. Полити ці інгредієнти заправкою, трохи посолити і акуратно перемішати. Приготований салат з хрустким баклажаном і кінзою розкласти по порційних салатницам і відразу, поки баклажани не втратили свій хрусткий смак, сервірувати до столу. Приємного апетиту!