Копчена курка – універсальний продукт, який може стати ідеальною складовою нескінченної кількості різних варіацій салатів, і кожен з них буде гідний не тільки подання на обід або вечерю, але такий салат можна подати на святковий стіл або сімейне торжество.
Класичний салат з копченою куркою і кукурудзою
Легкий і смачний рецепт салату, в який входить ароматне куряче м’ясо, солодка кукурудза, свіжий огірочок і твердий сир. Часник в майонезній заправці надає салату пікантності. Важливо нарізати інгредієнти однаковими за розміром кубиками, щоб страва виглядало більш привабливо.
Інгредієнти на
4 порц.
- Курка копчена 300 гр.
- кукурудза Консервована 150 гр.
- Огірок 1 шт.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 100 гр.
- Часник 1 зуб.
- Сіль за смаком
- Майонез столовий молочний за смаком
- Зелень для подачі
Процес приготування:
- Як приготувати простий і смачний салат з копченою куркою? З огірків зняти шкірку і нарізати великим кубиком зі стороною близько 1 див.
- Куряче м’ясо зняти з кістки і нарізати аналогічно огірків.
- У глибоку миску викласти консервовану кукурудзу без рідини.
- крупно натерти Сир, часник пропустити через прес або дрібно порубати.
- Скласти всі складові салату в миску до кукурудзи, майонез змішати з часником і заправити салат. Зверху можна прикрасити рубаною зеленню.
Як приготувати салат з копченою куркою і грибами?
Такий салат викладають шарами, і його можна подавати порційно. Щоб він виглядав привабливо на тарілці, краще скористатися кулінарним кільцем, з допомогою якого складові салату акуратно викладаються, а перед подачею кільце знімається.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Гриби мариновані – 200 гр.
- Курка копчена (грудка) – 200 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Яйце варене – 5 шт.
- Майонез – за смаком.
- Зелень свіжа рубана – для подачі.
Процес приготування:
1. Варені яйця очистити, розділити білки і жовтки, натерти кожну частину в окремий посуд.
2. Курку та гриби нарізати дрібними шматочками так, щоб вони були однаковими за розміром.
3. Твердий сир краще взяти більш ароматних сортів, щоб блюдо вийшло смачним. Можна взяти маасдам або російський сир.
4. Шматочки м’яса змішати з майонезом.
5. У салатник або кільце (якщо салат буде подаватися порціями) інгредієнти викласти шарами: спочатку курку, потім подрібнені гриби, промазати їх майонезом, далі покласти натерті білки, шар майонезу, сир, ще шар майонезу, а зверху розподілити шар подрібнених жовтків. Дати страві просочитися хоча б 15 хвилин, прикрасити зеленню і подавати.
Дуже смачний салат з копченою куркою, ананасом та сиром
Курка відмінно поєднується з ананасом, тому даний рецепт можна віднести до найбільш улюбленим у кулінарів. Часник в майонезі додає пікантності, а твердий сир – розмаїття смаків.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Курка копчена (стегно) – 1 шт.
- Ананас консервований – ½ банки.
- Яйце – 2 шт.
- Сир напівтвердий – 100 гр.
- Сіль – за бажанням.
- Часник – 1 зуб.
- Майонез – за смаком.
- Зелень рубана – для подачі.
Процес приготування:
1. Яйця відварити в киплячій воді, вони повинні проваритися приблизно 10 хвилин, потім відразу перекласти їх в крижану воду. Очистити і дрібно порубати.
2. З стегенця зняти м’ясо, куряча шкірка для салату не використовується. М’ясо нарізати дрібним кубиком.
3. З банки з консервованими ананасами злити сироп і ананаси нарізати, сир крупно натерти на тертці.
4. У підходящою за обсягом посуді змішати складові салату, при необхідності додати сіль, однак робити це потрібно з обережністю, оскільки вона міститься як інгредієнти для салату, так і в майонезі, яким він заправляється. Майонез змішати з дрібно порубаним зубчиком часнику і полити їм салат.
5. Перед подаванням страву прикрасити рубаною зеленню.
Простий і смачний рецепт салату з копченою курячою грудкою і свіжим огірком
Огірок цій страві додає свіжості, а подавати його можна як в глибокій мисці, так і порційно, використовуючи для укладання шарів, на кожну тарілку окремо, кулінарне кільце. Важливо дати салату настоятися перед подачею, щоб майонез пройшовши крізь усі його верстви.
Час приготування: 40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Курка копчена – 200 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Яйце варене – 3 шт.
- Майонез – 150 гр.
- Зелень – 1 пучок.
- Огірок – 150 гр.
Процес приготування:
1. Куряче м’ясо розбираємо на волокна і укладаємо щільним шаром на дно страви або кулінарного кільця, якщо подача буде порційній.
2. З огірка можна зняти шкірку, якщо вона гірчить. Нарізаємо овоч соломкою, злегка віджимаємо і рівномірно розподіляємо по курячому м’ясу. Зверху наносимо шар майонезу.
3. Викладаємо досить товстим шаром тертий сир.
4. Слідом розподіляємо натерте або дрібно порзане яйце і промазуємо майонезом.
5. Зверху рясно посипаємо свіжою рубаною зеленню, даємо настоятися близько 30 хвилин і подаємо. Приємного апетиту!
Салат з копченою куркою, чорносливом і волоським горіхом
Оригінальний і дуже смачний рецепт салату, в якому ідеально поєднуються пряна копчена курочка, солодкуватий чорнослив і терпкий волоський горіх, заправлений сметаною. Блюдо гідно стати закускою на святковому столі. Подавати його можна порційно.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Курка копчена – 400 гр.
- Чорнослив – 150 гр.
- Горіх волоський – 100 гр.
- Морква відварна – 2 шт.
- Картопля відварна – 4 шт.
- Яйце варене – 4 шт.
- Сир твердий – 300 гр.
- Печериці – 250 гр.
- Часник – 2 зуб.
- Сметана – 250 гр.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю і моркву, відварені в підсоленій воді, очистіть від шкірки. Наріжте овочі рівним красивим кубиками невеликого розміру.
2. Печериці розділіть на тонкі пластинки і смажте до золотистого кольору з рослинним маслом.
3. Відварені круто яйця очистіть від шкаралупи і покришіть як можна дрібніше.
4. Часник пропустіть через прес і змішати з сіллю і сметаною.
5. Сир слід крупно натерти, чорнослив промити і нарізати смужками, а волоський горіх подрібнити за допомогою блендера або кавомолки в крихту.
6. Копчену курочку звільніть від шкіри і кісток, м’ясо наріжте брусочками або кубиками.
7. В підходящу за розміром глибоку миску покласти харчову плівку, а зверху викласти салат шарами. Якщо готується порційна подача, шари салату викладаються на підставну тарілку за допомогою кулінарного кільця. Першим покладіть по половині підготовленої порції сиру, потім за аналогією – яєць, картоплі, всі печериці, половину горіхів і чорносливу, курки і моркви. Шари потрібно просочувати сметанним соусом. Потім повторити викладку шарів і сметанного соусу: частину картоплі, сиру, яєць, горіхів, чорносливу, курки і завершити шаром моркви. Накрити салат плівкою і залишити просочуватися в холодильнику на 1,5 години. При подачі в мисці його потрібно перевернути на блюдо і прикрасити зеленню, при порційній подачі – зняти кільце і подавати.
Салат з копченою куркою, консервованою квасолею і сухариками
Дуже ситний салат, в якому поєдналися м’ясний (курка) і рослинного (квасоля) білки, а також використовуються сухарики. Свіжості салату надають помідори і зелень. Підходить для перекушування замість повноцінного обіду.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Курка копчена – 300 гр.
- Помідор – 3 шт.
- Сир твердий – 150 гр.
- Квасоля консервована – 1 банку.
- Салат – 1 качан.
- Сухарики – 1 уп.
- Майонез – за смаком.
- Петрушка – для подачі.
Процес приготування:
1. М’ясо курки відокремити від шкіри і кісток і нарізати тонкими скибочками.
2. Листя салату промити, обсушити і порвати на досить великі шматочки.
3. Помідори нарізати кубиками, попередньо видаливши плодоніжку.
4. У глибокій мисці змішати салатні листя, кубики помідора і слайсы курки, додати квасолю, все перемішати.
5. Перед подачею заправити салат майонезом, посипати дуже дрібно натертим сиром і сухариками. Можна при бажанні прикрасити листочками петрушки.
Смачний салат з копченою куркою, пекінською капустою і сухариками
Ще одна варіація з м’ясом і сухариками, але порівняно з попереднім рецептом такий салат більш легкий. Важливо сухарики додавати безпосередньо перед подачею, щоб вони розм’якли від майонезу.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Капуста пекінська – 200 гр.
- Курка копчена – 200 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Майонез – 2,5 ст. ложки
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Пекінську капусту звільнити від зіпсованих або пом’ятих листів, а потім тонко нарізати і перекласти в миску.
2. М’ясо курки очистити від кісток і шкірки, подрібнити так, щоб вийшли невеликі кубики або брусочки.
3. Для салату краще брати солодкуваті сорти сиру – Маасдам, Гауда або Пармезан. Сир потрібно натерти – крупно – для додавання в салат, і невелика кількість – дрібно – для прикраси страви.
4. Всі зазначені інгредієнти змішати в салатник, додати майонез, сіль і перець.
5. Перед подачею посипати сухариками і дрібно натертим сиром. Подавати негайно.
Швидкий салат з копченим курячим філе, помідором і сухариками
Для такого салату краще вибирати сухарики із чорного хліба зі смаком копченостей або сиру. Крім того, для більш пікантного аромату можна додати трохи більше часнику.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Курка копчена (філе) – 200 гр.
- Сир твердий – 100 гр.
- Сухарики житні – 50 гр.
- Помідор – 3 шт.
- Часник – 3-5 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо нарізати невеликими брусочками або кубиками.
2. У помідорів вирізати плодоніжку і нашаткувати невеликими скибочками або кубиками, співмірним курці.
3. На порційну тарілку викласти шматочки м’яса, зверху розподілити томати, потім нарізаний дуже дрібними кубиками або натертий сир.
4. Часник подрібнчить, змішати з майонезом і полити салат.
5. Залишити блюдо в холодильнику на 20 хвилин, перед подачею посипати сухариками і пригощати домашніх.
Салат «Наречена» з копченою куркою і плавленим сиром
Оригінальний рецепт салату, який вражає не тільки відмінними смаковими характеристиками, але ще і візуальної складової. Таке блюдо не залишиться непоміченим на святковому столі, а його смак підкорить навіть вибагливих гостей.
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 2.
Склад:
- Курка копчена (філе) – 300 гр.
- Сир плавлений «Дружба» — 1 шт.
- Яйце – 5 шт.
- Картопля відварна – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Майонез – 150 гр.
Процес приготування:
1. Відварену картоплю почистити від шкірки і натерти на крупній тертці.
2. Курку нарізати соломкою або брусочками.
3. Яйця відварити, розділити білок і жовток, подрібнити окремо.
4. Плавлений сирок нарізати дуже дрібними кубиками або натерти на тертці. Можна попередньо його злегка підморозити, щоб процес подрібнення було зручніше.
5. Очищений цибулю нарізати півкільцями і бланшувати, щоб прибрати гіркоту, затока на хвилину окропом.
6. Викладати салат на блюдо або порціонну тарілку шарами: спочатку картопля, який акуратно покрити тонким шаром майонезу, потім курку – процедуру з майонезом повторювати після кожного шару. Після викласти цибулю, потім подрібнений жовток, плавлений сир і зверху покрити салат шаром курячого білка. Щоб блюдо вийшло більш соковитим і смачним, салату потрібно дати просочитися приблизно годину. Насолоджуйтесь!
Салат з копченою курячою грудкою і маринованими опеньками
Мариновані опеньки – відмінне доповнення до салату з копченою курятиною. Вони надають страві гостроту і кислинку. Салат можна заправити як майонезом, так і сметаною, щоб зробити його більш дієтичним і збалансувати сіль в грибах.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Курка копчена (філе) – 200 гр.
- Опеньки мариновані – 200 гр.
- Сир твердий – 150 гр.
- Яйце варене – 5 шт.
- Майонез або сметана – за смаком.
- Зелень для подачі.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо нарізаємо кубиком і змішуємо з підсоленою сметаною або майонезом.
2. Великі гриби потрібно розділити на скибочки, дрібні можна залишити цілком.
3. Яйця розділити на жовтки і білки і подрібнити в різний посуд.
4. Зелень вимити, дати їй обсохнути і порубати, сир натерти на стружку.
5. Викласти салат шарами: спочатку м’ясо з майонезом або сметаною, скибочки грибів, потім яєчні білки, шар соусу, тертий сир, соус, зверху розподілити жовток. Страви дати просочитися близько 30 хвилин, посипати зеленню і подавати.