Салат з креветками — дуже смачне і просте у приготуванні блюдо. При цьому апетитні і ніжні креветки можуть зробити будь-який салат вишуканим і дорогим. Для вас ми зібрали 10 найбільш смачних і простих рецептів салату з креветками покроково з фото. Серед наших рецептів ви неодмінно знайдете той, який підійде до вашого меню і смакам.
Класичний рецепт салату «Цезар» з креветками
Салат «Цезар» можна по праву вважати однією з найпопулярніших салатів у світі, його часто замовляють у ресторанах і готують вдома. Версія цього салату, з додаванням креветок, дуже смачна і вишукана, її по праву оцінять любителі морепродуктів.
Інгредієнти на
2 порц.
- Для салату:
- Креветки свіжі 100 гр.
- Білий хліб 1 шматочок
- Помідори черрі 2 шт.
- Салат Айсберг 4 шт.
- Сир Пармезан (або інший твердий сир) 15 гр.
- Яйце перепелине 5 шт.
- Для соусу:
- Часник 1 зубчик
- Олія оливкова 2 ст. л.
- Сік лимонний 1 ст. л.
- Соус соєвий ½ ст. л.
- Гірчиця французька ½ ст. л.
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати смачний і простий салат з креветками? В зручну ємність наберіть потрібну кількість оливкової олії, після чого порубаєте ножем часник дуже дрібно) або пропустіть його через часниковий прес і додайте до масла.
- Білий хліб позбавте від шкірки, наріжте його кубиками. Опустіть хліб на розігріту сковороду і полийте його часниковим маслом (буквально половиною ложки). Обсмажте сухарики до твердості, після чого вийміть з сковороди, і дайте їм охолонути.
- Візьміть креветки і підготуйте їх для салату. Якщо у вас сирі креветки, то їх потрібно попередньо відварити в солоній воді і очистити від панцира та інших нутрощів. Якщо ж ви берете вже варені заморожені креветки, то розморожувати їх потрібно в окропі з великою кількістю солі. Відварювати їх повторно немає необхідності. Розморожені креветки також полити часниковим маслом і залиште їх злегка маринуватися.
- У ємність із залишками часникового масла додайте спеції для формування соусу. Покладіть гірчицю, соєвий соус і влийте лимонний сік. Добре перемішайте суміш.
- У ємність для салату порвіть руками салатні листя, або візьміть вже готову суміш з магазину і викладіть в ємність.
- Потім відваріть і остудіть перепелині яйця. Їх очистіть, розріжте навпіл і покладіть в ємність до салатним листям. Точно так само наріжте вимиті в проточній воді помідори черрі, додайте їх до салату.
- Після цього подрібніть на дрібній тертці пармезан і додайте його до інших інгредієнтів в мисці.
- Далі в салатну суміш влийте заправку і акуратно перемішайте, щоб соус розподілився рівномірно серед продуктів.
- Злегка замариновані в часниковій олії креветки швидко обсмажте і остудіть. Додайте остиглі креветки в ємність з салатом.
- У самому кінці додайте до «Цезарю» з креветками сухарики і подавайте страву до столу, присипавши залишками пармезану.
Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт салату з рисом і креветками
Простий і смачний, дуже ситний салат можна приготувати з креветок і рису. Його можна подавати як теплим, так і холодним. Це блюдо готується дуже легко і невимушено, заряджає ситістю і енергією на весь день.
Склад:
- Креветки – 100 гр.
- Рис пропарений – 50 гр.
- Яйце перепелине – 2 шт.
- Оливки з анчоусами – 1 ложка.
- Майонез – 3 ст. л.
- Сік лимона – ½ ст. л.
- Базилік і орегано сушене – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку потрібно підготувати інгредієнти для салату. Відваріть перепелине яйця до повної готовності і залиште остигати в холодній воді. Рис ретельно промийте кілька разів, після чого відварити до повної готовності і промити в ситі холодною водою.
2. Поки остигають рис і перепелині яйця, відкрийте баночку з оливками і одну-дві ложки оливок відкладіть для салату. Креветки, якщо вони вже відварені і заморожені, розморозьте в гарячій воді з додаванням солі.
3. В окремій ємності змішайте майонез, лимонний сік, сушені спеції і сіль (на ваш смак). Це буде заправка для вашого салату.
4. Вже розморожені креветки надішліть на розігріту сковороду з оливковою олією і швидко обсмажте їх до золотистого відтінку. Потім додайте креветки до рису і наріжте на кубики перепелині яйця. Додайте їх до рису з креветками.
5. У ємність з салатом покладіть оливки і потім влийте соус із майонезу, лимонного соку і спецій. Перемішайте всі інгредієнти і подавайте страву до столу. Можете додатково охолодити салат у формі, щоб він був більш щільним.
Салат з креветками, кальмарами і червоною ікрою на святковий стіл
Апетитний салат з морепродуктів – відмінне блюдо для святкового столу або романтичного вечора з вином. Готується такий салат досить легко і прекрасно підходить додаток до будь-яких інших страв. Спробуйте!
Склад:
- Кальмари – 250 гр.
- Креветки – 250 гр.
- Ікра червона – 1 ст. л.
- Яйце куряче – 2-3 шт.
- Рис пропарений – 50 гр.
- Майонез – за смаком.
- Сир твердий – 50 гр.
Процес приготування:
1. Для початку вам потрібно приготувати інгредієнти для салату. Для цього потрібно розморозити варено-морожені креветки в гарячій солоній воді і підготувати кальмари. Кальмари відварити в киплячій воді протягом трьох хвилин, зніміть з тушок плівку і видаліть хребет.
2. Рис відваріть в киплячій підсоленій воді до готовності, промийте в холодній воді і дайте йому стекти і охолонути. Курячі яйця відваріть круто і остудіть в крижаній воді, очистіть.
3. У миску для салату покладіть рис, додайте креветки і потім наріжте кальмар півкільцями або дрібніші – як вам більше подобається. Додайте кальмара до салату. Курячі яйця пропустіть через яйцерезку або порубаєте їх ножем , додайте до салату, перемішайте.
4. Заправте салат майонезом, акуратно перемішайте його і потім посипте його зверху червоною ікрою. Сир натріть на дрібній тертці і додайте до салату. Можете лише прикрасити салат сиром або ж перемішати його з основною масою інгредієнтів.
5. Готовий салат приберіть в холодильник на півгодини, обгорнувши його плівкою (щоб майонез не сох), після чого подавайте страву до столу.
Покроковий рецепт приготування салату з креветками та авокадо
Легкий і ніжний салат з креветками стане прекрасним стартером перед ситним обідом або може відмінно підійти в якості легкого й корисного вечері. Такий салат дивно простий в приготування, але, при цьому, володіє вишуканим легким смаком і тонким ароматом.
Склад:
- Креветки – 150 гр.
- Салат (суміш) – 200 гр.
- Томати черрі – 6 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Часник – 1-2 зубчики.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець мелений чорний – за смаком.
- Сік лимона – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Для початку вам потрібно приготувати креветки для салату. Якщо ви використовуєте сирі креветки, то їх треба відварити до готовності в солоній воді і потім почистити – видалити панцир і кишки. Очищених креветок потрібно дати повністю охолонути.
2. Поки остигають креветки, наберіть оливкова олія в зручну ємність, потім очистіть і пропустіть через часниковою прес часник, додайте до масла і перемішайте. Ложечку масла додайте до креветок.
3. У ємність, де буде розташовуватися ваш салат порвіть салатні листя або висипте упаковку готової салатної суміші з ваших улюблених сортів салату. Авокадо беріть свіжий і трохи аль-денте. Його ножем проріжте по поздовжній траєкторії, замикаючи розріз. Розберіть авокадо на дві частини і вийміть кісточку, зніміть шкірку.
4. Авокадо наріжте кубиками і відправте в миску з салатними листям. Потім промийте в проточній воді помідори черрі і наріжте їх на половинки або четвертинки – за вашим смаком.
5. Розігрійте сковороду і відправте туди креветки, швидко обсмажуючи їх на великому вогні. Вони будуть видавати приголомшливий аромат в цей час. До заправці додайте сіль, перець і лимонний сік. Перемішайте.
6. У миску з салатом перекладіть креветки і влийте заправку з часникового масла і соку лимона. Перемішайте. Готовий салат відразу ж подавайте до столу і насолоджуватися легким і ароматною стравою.
Як приготувати смачний салат з креветками, помідорами чері та руколою?
Один з найбільш простих і корисних під час дієти салатів – салат з креветками і руколою. Готується він буквально за десять хвилин і відмінно насичує організм корисними мікроелементами. Якщо вам потрібно перекусити на швидку руку або приготувати вишуканий, але простий стартер, то цей рецепт точно створений для вас.
Склад:
- Креветки варено-морожені – 250 гр.
- Рукола – 150 гр.
- Томати черрі – 3 шт.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Перець мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком
- Орегано – ½ ч. л.
- Оцет бальзамічний – 1 ч. л.
- Пармезан – 15 гр.
Процес приготування:
1. Для початку розморозьте вже готові креветки в гарячій воді з сіллю. Коли морепродукт повністю розморозиться, його потрібно буде злегка обсмажити. Для цього наберіть в сковороду буквально ложку оливкової олії і розжарте ємність. Висипте туди креветки і дуже швидко обсмажте на великому вогні до золотистого відтінку.
2. Креветки залиште остигати, а в цей час з’єднайте в невеликій соусниці сіль, перець, орегано і оливкове масло. Влийте бальзамічний оцет і ретельно перемішайте заправку. Томати промийте в проточній воді і обсушіть, а рукколу просто висипте в об’ємну чашу для салату.
3. Помідори розрізати на половинки або кубики, додайте їх до руколі. Потім викладіть остиглі обсмажені креветки і полийте все це салатною заправкою з масла, спецій і бальзамічного оцту.
4. В останню чергу на дрібній тертці подрібніть сир пармезан і посипте салат. Готову страву відразу ж подавайте до столу і їжте із задоволенням.
Простий рецепт салату з креветками і пекінською капустою
У багатьох рецептах холодних страв (салатів) різні сорти салатів відмінно замінюються самої звичайної і доступною пекінською капустою. Це зовсім не псує смак готового блюда, тому ми пропонуємо вам простий і смачний рецепт салату з креветками і пекінською капустою.
Склад:
- Креветки великі – 250 гр.
- Пекінська капуста – 200 гр.
- Сир сирний (в брикеті) – 100 гр.
- Оливки або маслини – 2 ложки.
- Яйце куряче – 1-2 шт.
- Салатна заправка – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку вам потрібно обов’язково відварити креветки в ґрунтовно підсоленій воді. Остиглий морепродукт очистіть від панцира і нутрощів, залишаючи тільки ніжне варене м’ясо креветок.
2. Курячі яйця також потрібно відварити круто. Їх остудіть в холодній воді, після чого акуратно очистіть і наріжте кубиками. Заздалегідь можете сирний сир нарізати на невеликі кубики; це може бути адигейський сир, або бринза.
3. В миску, в якій ви будете подавати салат порвіть зелену частину пекінської капусти. Білу частину просто викиньте, вона не потрібна. До салату додайте яйця, креветки і сир. Потім відкрийте баночку маслин або оливок, пару ложок покладіть в миску з салатом.
4. В самому кінці посоліть салат на смак і додайте вже готову салатну заправку, яка вам подобається. Вона може бути на основі масла або майонезу – на ваш розсуд.
Приємного апетиту!
Святковий салат з креветками і крабовими паличками
Салат з крабовими паличками – один з найпопулярніших салатів на святковому столі. Ми пропонуємо вам різноманітити рецепт цього чудового салату креветками – так він стане більш вишуканим і смачним. Спробуйте!
Склад:
- Крабові палички – 150 гр.
- Кукурудза в банку – 150 гр.
- Сир будь – 100 гр.
- Креветки – 150 гр.
- Яйце куряче – 3 шт.
- Майонез – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Для початку поставте розморожуватися креветки і крабові палички. Можете опустити їх в гарячу воду. У цей же самий час відваріть курячі яйця круто. Їх потрібно добре остудити в холодній воді, щоб вони легше чистилися.
2. Сир наріжте дрібними кубиками або натріть на середній терці. Відкрийте баночку з кукурудзою і злийте рідину. Викладіть кукурудзу в миску для салату.
3. Остиглі курячі яйця наріжте дрібними кубиками або пропустіть їх через яйцерезку. Додайте до кукурудзі.
4. Крабові палички наріжте навпіл вздовж і потім на кубики. Креветки подрібнювати не потрібно. Морепродукти додайте в миску з салатом, всипте сир і сіль за смаком.
5. В останню чергу в салат додайте майонез і ретельно перемішайте всі інгредієнти. Салат оберніть плівкою і приберіть в холодильник хоча б на півгодини, щоб він злегка просочився і охолодився. Після цього можете подавати страву до столу, порційно розклавши його по салатницам, або відразу в мисці.
Як зробити салат з креветками й ікрою в домашніх умовах?
Апетитний салат з вираженим морським смаком дуже легко приготувати самостійно. Всі самі смачні та вишукані салати лише на перший погляд здаються складними, насправді їх приготування – це суцільне задоволення і простота. Спробуйте самі!
Склад:
- Креветки – 250 гр.
- Ікра червона – 1 ст. л.
- Яйце куряче – 2-3 шт.
- Рис пропарений – 50 гр.
- Майонез – за смаком.
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Орегано – за смаком.
- Сир твердий – 50 гр.
Процес приготування:
1. Для початку вам потрібно приготувати інгредієнти для салату. Для цього потрібно розморозити варено-морожені креветки в гарячій солоній воді і злегка обсмажити їх в оливковій олії на великому вогні.
2. Рис, попередньо ретельно промитий, відваріть в киплячій підсоленій воді до готовності. Промийте крупу в холодній воді, дайте рісу стекти ситі і повністю охолонути. Курячі яйця відваріть круто і остудіть в крижаній воді, очистіть від шкаралупи.
3. У миску для вашого салату покладіть рис, додайте остиглі обсмажені креветки. Курячі яйця пропустіть через яйцерезку або порубаєте їх ножем на кубики і додайте до салату, перемішайте.
4. Майонез з’єднайте з орегано і соком лимона, ретельно перемішайте, додайте заправку в салат. Сир натріть на дрібній тертці і далі можете лише прикрасити салат сиром або ж перемішати його з основною масою інгредієнтів.
5. В самому кінці посипте салат з червоною ікрою і охолодіть в холодильнику під плівкою протягом півгодини, не менше. Готовий салат подавайте до столу охолодженим.
Простий покроковий рецепт салату з креветками, яйцем і огірком
Апетитний і свіжий легкий салат, який прекрасно впишеться в будь обіднє меню. Такий салатик відмінно підходить для тих, хто сидить на дієті і намагається їсти, лише свіжу та корисну їжу. Урізноманітніть ваш раціон цим чудовим блюдом і отримаєте справжнє задоволення від вживання цього чудового блюда.
Склад:
- Креветки – 200 гр.
- Огірок свіжий – 2 шт. невеликих
- Яйце куряче – 2 шт.
- Листя салату – 100 гр.
- Соус тар-тар – за смаком.
- Сіль – за смаком
- Часник – 1 зубчик
- Масло оливкове – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Якщо ви використовуєте не варено-морожені креветки, то їх потрібно для початку відварити у великій кількості солоної води, а потім остудити. Остиглі очистіть креветки, залишивши лише м’ясо. Якщо ж у вас вже підготовлені креветки, то їх треба розморозити в окропі з додаванням солі, але варити повторно їх не потрібно.
2. Часник пропустити через часниковий прес, з’єднайте з оливковою олією і полийте сумішшю креветки. Перемішайте їх і дайте трохи постояти, просочитися ароматом.
3. Курячі яйця відваріть до готовності круто, остудіть і очистіть їх від шкаралупи. Очищені яйця подрібніть за допомогою ножа або яйцерізки. Потім обполосніть салатні листя і дайте їм грунтовно обсохнути.
4. На гарячої, розпеченої сковороді з антипригарним покриттям, швидко обсмажте м’ясо креветок на великому вогні, домагаючись легкого золотистого відтінку. Креветки остудіть.
5. У миску викладіть салатні листя, додайте яйця, остиглі креветки і потім наріжте огірочки невеликими шматочками. До салату додайте соус тар-тар і сіль за вашим смаком. Перемішайте готове блюдо і подавайте до столу.
Простий і дуже апетитний салат з креветками, ананасом та сиром
Апетитний і простий салат, який відмінно замінить собою вже порядком обридлі салати з крабових паличок або олів’є. Готується цей салат нітрохи не складніше від інших салатів з креветками, а смак має свіжістю і приємним кисло-солодкою ноткою.
Склад:
- Ананас свіжий – 400 гр.
- Креветки очищені – 300 гр.
- Салатні листя – 200 гр.
- Сир – 100 гр.
- Суміш запашного перцю (мелена) – за смаком.
- Яйце куряче – 2 шт.
- Масло оливкове – ¼ склянки
- Масло рослинне – ¼ склянки
- Сік лимона – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Візьміть свіжі очищені креветки і розморозьте їх в гарячій солоній воді, якщо вони заморожені. Потім дозвольте креветкам стекти і обсохнути.
2. Ананас наріжте на дрібні кубики і теж дайте йому трохи стекти від зайвого соку. Сир натріть на середній тертці або подрібніть ножем на маленькі кубики. З’єднайте ці інгредієнти в мисці, додайте порвані листя салату і креветки, перемішайте і займіться приготуванням заправки для салату.
3. У чашу блендера збийте яєчні жовтки, білки використовувати для іншої страви або викиньте. Яйця почніть збивати, поступово додаючи олію і оливкова олія, сіль і суміш перців. Можете додати трохи гірчичного порошку.
4. Тривало збивайте всі інгредієнти, поки у вас не вийде біла густа маса, схожа на майонез. Не забудьте додати лимонний сік під час збивання, а також контролюйте смак продукту під час приготування.
5. Коли заправка буде готова, додайте її до салату і акуратно перемішайте всі інгредієнти разом. Салатик приберіть в холодильник хоча б на півгодини, щоб він повністю остудився і тільки після цього подавайте страву до столу.
Приємного апетиту!