Салат з копченою курячою грудкою, ананасом, кукурудзою і сиром
Салат з копченої курки з ананасом є незвичайним блюдом, в якому поєднуються, на перший погляд, несумісні і такі різні продукти. Насправді інгредієнти підібрані з розумом: наприклад, копчена нотка злегка псує смак солодкого фрукта.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- копчене Філе курки – 150 гр.
- Кукурудза консервована – 1 б. (280 гр.)
- Ананаси консервовані – 1 б.( 250 гр.)
- Яйця – 4 шт.
- Сир – 100 гр.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – 3-4 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Відкриваємо банку з консервованими ананасами і акуратно викладаємо кружечки в друшляк. Коли сироп стече (під друшляк потрібно помістити глибоку ємність), перекладаємо ананаси на обробну дошку і нарізаємо кубиками.
Крок 2. Курячі яйця викладаємо в каструлю, заливаємо холодною водою і проварюємо на плиті спочатку до кипіння рідини, а потім до готовності яєць (протягом 8-10 хвилин). Зливаємо гарячу рідину і заливаємо яйця холодною водою. Залишаємо на час, щоб охололи. Потім очищаємо з шкаралупу яєць і нарізаємо їх соломкою.
Крок 3. Копчену курячу грудку подрібнюємо (кубиками або соломкою). Викладаємо нарізані інгредієнти – курку, яйця і ананаси – в салатник.
Крок 4. Для того щоб сир було зручно натирати на тертці, змастіть поверхню пристосування з отворами, рослинним маслом, а сам шматочок помістіть в холодильник на час, щоб злегка затвердів. Подрібнюємо сир на крупній тертці.
Крок 5. Відкорковуємо банку з кукурудзою і зливаємо зайву рідину. Відправляємо кукурудзу разом з сиром в салатник. Підсолюємо інгредієнти за смаком, додаємо соус і ретельно перемішуємо салат.
Приємного апетиту!