Салат з куркою, квасолею і сухариками
Готуємо ситний і смачний салат з курячого м’яса, консервованої квасолі і хрустких домашніх сухариків. Така страва чудово підходить, як для святкового столу завдяки своєму яскравому зовнішньому вигляду, так і для різноманітності звичного раціону.
Час готування – 25 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Гриби – 300 гр.
- Філе куряче (відварне) – 300 гр.
- Квасоля червона консервована – 1 банку.
- Томати – 2 шт.
- Батон – 2 скибочки.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез – за смаком.
Процес приготування:
1. Будь-які вибрані вами гриби нарізаємо шматочками і обсмажуємо на сковороді до золотистої скоринки.
2. Відварене філе дрібно ріжемо.
3. Курку перекладаємо в глибокий салатник і до неї додаємо червону цибулину, нарізану півкільцями.
4. Так само в тарілку засипаємо червону квасоля (рідина попередньо злити) і обсмажені гриби.
5. Скибочки батона ріжемо кубиками невеликого розміру.
6. У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо хліб до рум’яності.
7. В цей час два соковитих томатів ріжемо невеликимі шматочками.
8. Додаємо в салатницю, дрібно нашатковану зелень, томати, а також приправляємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
9. В останню чергу засипаємо до інших компонентів хрусткі сухарики.
10. Заправляємо салат майонезом або сметаною або йогуртом.
11. Все ретельно перемішуємо і відразу ж подаємо до столу, поки сухарики не розм’якли. Приємного апетиту!