Салат з куркою і квасолею – 10 смачних рецептів з покроковими фото

Салат з куркою, квасолею і болгарським перцем

Вашій увазі представляється рецепт смачного, але в той же час нежирного салату з квасолі, з додаванням курки і солодкого болгарського перцю. Підходить таке блюдо навіть для людей дотримуються правильного харчування, так як салат заправляється не майонезом, а рослинним маслом і яблучним оцтом.

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 4.

Склад:

  • Філе куряче – 300 гр.
  • Квасоля консервована – 300 гр.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Цибуля червоний – 1 шт.
  • Часник – 3 зуб.
  • Кінза/петрушка – 1 пучок.
  • Масло рослинне – 4 ст. л.
  • Оцет яблучний – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо відварюємо протягом 10 хвилин, виймаємо і розрізаємо уздовж, але не до кінця. Натираємо філе сіллю і ложкою рослинного масла, кладемо на край листа пергаменту і закриваємо другою половиною. Обсмажуємо на сухій сковороді по 4 хвилини з кожного боку і остуджуємо.

2. Болгарський перець промиваємо й обсушуємо, вирізаємо плодоніжку і вичищаємо від насіння, ріжемо тонкою соломкою і відправляємо в глибоку тарілку.

3. Очищену цибулину ріжемо пір’ям або півкільцями і додаємо до перцю.

4. Курку розбираємо по волокнах і пересипаємо в салатник.

5. Квасоля викладаємо в друшляк, обполіскуємо і даємо трохи часу, щоб стекли надлишки рідини. Пучок кінзи або петрушки дрібно шаткуємо, часник пропускаємо через прес, і всі ці компоненти додаємо до решти складових салату.

6. Приправляємо страву сіллю, заправляємо олією і яблучним оцтом (можна замінити винним), гарненько перемішуємо. До столу подаємо відразу або наполягаємо півгодини в холодильнику для кращої просочення.

7. За бажанням, готуємо страву листовим салатом і викладаємо гіркою наша страва. Приємного апетиту!