Салат з куркою, квасолею і болгарським перцем
Вашій увазі представляється рецепт смачного, але в той же час нежирного салату з квасолі, з додаванням курки і солодкого болгарського перцю. Підходить таке блюдо навіть для людей дотримуються правильного харчування, так як салат заправляється не майонезом, а рослинним маслом і яблучним оцтом.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Квасоля консервована – 300 гр.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Кінза/петрушка – 1 пучок.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Оцет яблучний – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо відварюємо протягом 10 хвилин, виймаємо і розрізаємо уздовж, але не до кінця. Натираємо філе сіллю і ложкою рослинного масла, кладемо на край листа пергаменту і закриваємо другою половиною. Обсмажуємо на сухій сковороді по 4 хвилини з кожного боку і остуджуємо.
2. Болгарський перець промиваємо й обсушуємо, вирізаємо плодоніжку і вичищаємо від насіння, ріжемо тонкою соломкою і відправляємо в глибоку тарілку.
3. Очищену цибулину ріжемо пір’ям або півкільцями і додаємо до перцю.
4. Курку розбираємо по волокнах і пересипаємо в салатник.
5. Квасоля викладаємо в друшляк, обполіскуємо і даємо трохи часу, щоб стекли надлишки рідини. Пучок кінзи або петрушки дрібно шаткуємо, часник пропускаємо через прес, і всі ці компоненти додаємо до решти складових салату.
6. Приправляємо страву сіллю, заправляємо олією і яблучним оцтом (можна замінити винним), гарненько перемішуємо. До столу подаємо відразу або наполягаємо півгодини в холодильнику для кращої просочення.
7. За бажанням, готуємо страву листовим салатом і викладаємо гіркою наша страва. Приємного апетиту!