Салат з курячим філе, ананасами, сиром і яйцем
Спробуйте досить незвичайне поєднання продуктів, з яких виходить дивовижно смачний, ніжний і ситний салат. Готується він досить швидко з доступного будь-якій господині набору інгредієнтів.
Час готування – 1 ч. 40 хв.
Час приготування – 45 хв.
Кількість порцій – 4.
Склад:
- Ананас консервований – 200-250 гр.
- Грудка куряча – 300 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Сир – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – за смаком.
- Зелень – за бажанням.
Процес приготування:
1. Спочатку потрібно відварити грудку і яйця. Для цього курку звільняємо від плівок і шкурки з допомогою гострого ножа, а потім акуратно промиваємо її проточною водою.
2. Наливаємо необхідну кількість води в каструлю. Краще, якщо вона буде заздалегідь очищена. Підсолюємо рідину і викладаємо в неї курячу грудку. Варимо продукт на плиті 20-30 хвилин до стану повної готовності.
3. Викладаємо яйця в окрему ємність і заливаємо їх прохолодною водою. Як тільки вода закипить, варимо яйця на великому вогні близько семи хвилин. Зливаємо гарячу воду в раковину і заливаємо яйця холодною, щоб вони охололи.
4. Викладаємо курку на тарілку і чекаємо, поки вона охолоне. Готові яйця позбавляємо від шкаралупи і нарізаємо невеликими кубиками. Остигле куряче м’ясо також подрібнюємо. Вибираємо відповідний салатник і викладаємо в нього нарізані яйця і курячу грудку.
5. Відкриваємо банку з ананасами і зливаємо сік. Дістаємо з ємності ананасові скибочки і нарізаємо. Щоб стекли залишки соку, викладаємо шматочки в друшляк.
6. Необхідну кількість сиру подрібнюємо на крупній тертці. Викладаємо ананаси і сир в салатник. Присмачую інгредієнти майонезом за смаком і ретельно перемішуємо масу.
7. За бажанням салат можна заправити зеленню – петрушкою або кропом. Невелика їх кількість спочатку промиваємо проточною водою і промачиваем, а потім дрібно нарізаємо або розриваємо руками на невеликі гілочки. Прикрашаємо зеленню салат.
Приємного апетиту!