Салат з маринованими опеньками

Смачний салат з маринованими опеньками і шинкою

Салат з маринованими опеньками і шинкою відрізняють хороші смакові якості і ситність завдяки шинки і картоплі. В рецепті пропонується салат красиво сформувати, і тоді страва буде гідною прикрасою вашого святкового столу. Шинка для салату підходить будь-яка. Овочі бажано заздалегідь відварити й остудити.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Інгредієнти:

  • Опеньки мариновані – 350 р.
  • Шинка – 200 г
  • Картопля – 3 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Морква середня – 2 шт.
  • Цибуля фіолетовий – 1 шт.
  • Майонез – 200 г
  • Сіль – за смаком.
  • Зелень – для декору.

Процес приготування:

1. Відварені круто курячі яйця очистіть від шкаралупи і подрібніть на крупній тертці.

2. Очистіть відварені картоплю і моркву і також подрібніть їх на крупній тертці.

3. Шинку наріжте гострим ножем кубиками розміром не більше 0,5 див.

4. Потім можете формувати салат. Будь-яку глибоку посуд застеліть шматком харчової плівки або поліетиленовим пакетом. У перший шар покладіть нарізану шинку, заздалегідь змішавши її з майонезом.

5. Поверх шинки рівним шаром укладіть подрібнене яйце, трохи посоліть і нанесіть тонкий шар майонезу.

6. Потім розкладіть наступним шаром натерту моркву.

7. Останнім шаром викладіть натертий картоплю і нанесіть на нього трохи майонезу. Потім салат ложкою утрамбуйте і поставте на 2-3 години в холодильник, щоб інгредієнти просочилися майонезом і салат «схопився».

8. Охолоджений салат акуратно переверніть на красиве блюдо і видаліть плівку.

9. Потім поверх салату покладіть тонко нашатковану фіолетовий лук і на нього викладіть мариновані опеньки. Салат красиво декорують зеленню і можете подавати до столу.

Приємного апетиту!