Смачний салат з маринованими опеньками і шинкою
Салат з маринованими опеньками і шинкою відрізняють хороші смакові якості і ситність завдяки шинки і картоплі. В рецепті пропонується салат красиво сформувати, і тоді страва буде гідною прикрасою вашого святкового столу. Шинка для салату підходить будь-яка. Овочі бажано заздалегідь відварити й остудити.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 4.
Інгредієнти:
- Опеньки мариновані – 350 р.
- Шинка – 200 г
- Картопля – 3 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Морква середня – 2 шт.
- Цибуля фіолетовий – 1 шт.
- Майонез – 200 г
- Сіль – за смаком.
- Зелень – для декору.
Процес приготування:
1. Відварені круто курячі яйця очистіть від шкаралупи і подрібніть на крупній тертці.
2. Очистіть відварені картоплю і моркву і також подрібніть їх на крупній тертці.
3. Шинку наріжте гострим ножем кубиками розміром не більше 0,5 див.
4. Потім можете формувати салат. Будь-яку глибоку посуд застеліть шматком харчової плівки або поліетиленовим пакетом. У перший шар покладіть нарізану шинку, заздалегідь змішавши її з майонезом.
5. Поверх шинки рівним шаром укладіть подрібнене яйце, трохи посоліть і нанесіть тонкий шар майонезу.
6. Потім розкладіть наступним шаром натерту моркву.
7. Останнім шаром викладіть натертий картоплю і нанесіть на нього трохи майонезу. Потім салат ложкою утрамбуйте і поставте на 2-3 години в холодильник, щоб інгредієнти просочилися майонезом і салат «схопився».
8. Охолоджений салат акуратно переверніть на красиве блюдо і видаліть плівку.
9. Потім поверх салату покладіть тонко нашатковану фіолетовий лук і на нього викладіть мариновані опеньки. Салат красиво декорують зеленню і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!