Салат з огірків з цибулею шарами
Чудовий салат на зиму шарами можна приготувати з цибулі та огірків. Гострий і хрусткий він чудово підійде для м’ясних страв і прикрасить ваше застілля.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Огірки – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Насіння кропу – 0,5 ст. л.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Перець запашний – 2-4 шт.
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор – 50 гр.
- Оцет 9 % – 50 мл
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
1. Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, цибулю наріжте тонкими кільцями, часник розріжте на кілька часточок. Огірки промийте під проточною водою і наріжте кружечками по 3-4 міліметра товщиною.
2. Банки для стерилізації помийте з сдой і висушіть. У банки розкладіть сухі спеції і часник. Потім шарами викладіть цибулю і огірки.
3. Приготуйте маринад. У каструлю влийте воду, всипте сіль і цукор, влийте оцет. Потім доведіть вміст каструлі до кипіння.
4. Залийте банки гарячим маринадом і прикрийте їх кришками. Банки з заготовками помістіть в каструлю з водою і стерилізують їх в окропі 25-30 хвилин. Після чого, загорніть банки кришками. Щоб шари не перемішалися, банки не рекомендується перевертати. Тому остудіть при кімнатній температурі у вертикальному положенні, а потім перенесіть в прохолодне місце для зберігання. Взимку такий салат буде відмінно виглядати на вашому столі.
Приємного апетиту!