Салат з солоними огірками і яловичим язиком
Делікатесний смак вареного яловичого мови, робить всі страви на основі його прикрасою святкового столу. У цьому рецепті готуємо салат з яловичого мови з солоними огірками і доповнимо цей тандем зеленим горошком, яйцем і маринованою цибулею. Мова відварюємо заздалегідь будь-яким способом і не менше 2 годин, щоб м’ясо стало м’яким і не переварилось, інакше не наріжете акуратними кубиками.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 3.
Склад:
- Язик яловичий відварний – 350 гр.
- Огірок солоний – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйця відварні – 3 шт.
- Горошок консервований – 250 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Майонез – за смаком.
- Вода – 50 мл
- Цукор – 1 щіпка.
- Оцет яблучний – 2 ст. л.
Процес приготування:
Крок 1. Першим ділом готується вказана у рецептурі кількість всіх продуктів для приготування салату. Мова у нас отварен. Яйця відварюють і охолоджуються також заздалегідь.
Крок 2. Відварену яловичий язик нарізати невеликими кубиками і відразу перекладається в салатницю.
Крок 3. Цибулина очищається від лушпиння, нарізається тонкими півкільцями. Потім цибулю заливають змішаним з 50 мл води і щіпкою цукру яблучним оцтом і залишають на 10 хвилин для маринування. Потім маринад зливається і цибулю покласти в салатницю.
Крок 4. Відварені круто яйця нарізати невеликими кубиками і покласти в салатницю.
Крок 5. Солоні огірки нарізати такими ж кубиками і перекладаються до решти інгредієнтів.
Крок 6. Потім в салатницю пересипається консервований зелений горошок. Кладеться трохи майонезу і додається сіль з чорним перцем.
Крок 7. Салат з яловичим язиком і солоними огірками ложкою акуратно перемішується і подається до столу. Приємного апетиту!