Салат з солоними огірками – 10 смачних і простих рецептів з покроковими фото

Салат з солоними огірками, курячою печінкою, морквою і цибулею

Легкі салати готують в основному з курячим філе, але можна з успіхом використовувати і інші частини цієї птиці, а в цьому рецепті беремо для салату курячу печінку, яка добре поєднується з багатьма продуктами та солоним огірком. Пошарове печінковий салат буде дуже доречний до святкового столу. Печінка для салату відварюється, а морква обсмажується з цибулею.

Час приготування: 3 години.

Час приготування: 30 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Печінка куряча – 350 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірок солоний – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сир – 100 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Листя салату – на смак.
  • Сіль – за смаком.
  • Майонез – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Спочатку для салату відварюється куряча печінка. Цей субпродукт добре промивається холодною водою, кладуть в окріп і вариться 15 хвилин з додаванням у воду солі. Одночасно відварюють круто курячі яйця і остуджувати в крижаній воді. Відварена печінка також остуджується.

Крок 2. Цибуля очищається від лушпиння, нарізати маленькими кубиками і обсмажується в розігрітому маслі до прозорості.

Крок 3. Морква очищена подрібнюється на крупній тертці, перекладається в сковорідку до цибулі і обсмажується до легкого рум’яного кольору.

Крок 4. Потім до цим овочам додається подрібнений часникодавку часник, все перемішується і через дві хвилини вогонь вимикається. Овочі також остуджувати.

Крок 5. Охолоджена печінку нарізати тонкою соломкою.

Крок 6. Твердий сир, відварені яйця і солоні огірки подрібнюються на крупній тертці і розкладаються на окремі тарілочки.

Крок 7. На сервірувальне блюдо укладаються промиті і обсушені листя салату. Поверх їх наноситься майонезна сіточка.

Крок 8. Потім рівним шаром укладається нарізка з печінки і покривається майонезом.

Крок 9. Наступним шаром укладаються солоні огірки з майонезній сіточкою.

Крок 10. Поверх огірків рівним шаром укладаються обсмажені овочі і також з майонезом.

Крок 11. Наступним шаром укладаються натерті яйця і змазується майонезом більш рясно.

Крок 12. Салат зверху посипається стружкою сиру і поставити на 2 години в холодильник для настоювання. Потім охолоджений салат декорується зеленню і подається до столу. Приємного апетиту!