Салат з солоними огірками, курячою печінкою, морквою і цибулею
Легкі салати готують в основному з курячим філе, але можна з успіхом використовувати і інші частини цієї птиці, а в цьому рецепті беремо для салату курячу печінку, яка добре поєднується з багатьма продуктами та солоним огірком. Пошарове печінковий салат буде дуже доречний до святкового столу. Печінка для салату відварюється, а морква обсмажується з цибулею.
Час приготування: 3 години.
Час приготування: 30 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Печінка куряча – 350 гр.
- Морква – 1 шт.
- Огірок солоний – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Сир – 100 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Листя салату – на смак.
- Сіль – за смаком.
- Майонез – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку для салату відварюється куряча печінка. Цей субпродукт добре промивається холодною водою, кладуть в окріп і вариться 15 хвилин з додаванням у воду солі. Одночасно відварюють круто курячі яйця і остуджувати в крижаній воді. Відварена печінка також остуджується.
Крок 2. Цибуля очищається від лушпиння, нарізати маленькими кубиками і обсмажується в розігрітому маслі до прозорості.
Крок 3. Морква очищена подрібнюється на крупній тертці, перекладається в сковорідку до цибулі і обсмажується до легкого рум’яного кольору.
Крок 4. Потім до цим овочам додається подрібнений часникодавку часник, все перемішується і через дві хвилини вогонь вимикається. Овочі також остуджувати.
Крок 5. Охолоджена печінку нарізати тонкою соломкою.
Крок 6. Твердий сир, відварені яйця і солоні огірки подрібнюються на крупній тертці і розкладаються на окремі тарілочки.
Крок 7. На сервірувальне блюдо укладаються промиті і обсушені листя салату. Поверх їх наноситься майонезна сіточка.
Крок 8. Потім рівним шаром укладається нарізка з печінки і покривається майонезом.
Крок 9. Наступним шаром укладаються солоні огірки з майонезній сіточкою.
Крок 10. Поверх огірків рівним шаром укладаються обсмажені овочі і також з майонезом.
Крок 11. Наступним шаром укладаються натерті яйця і змазується майонезом більш рясно.
Крок 12. Салат зверху посипається стружкою сиру і поставити на 2 години в холодильник для настоювання. Потім охолоджений салат декорується зеленню і подається до столу. Приємного апетиту!