Салат з солоними огірками – 10 смачних і простих рецептів з покроковими фото

Салат з солоними огірками і консервованою квасолею

Салат з солоними огірками і квасолею відмінно доповнить будь-який обід або вечерю, а готується він швидко і нескладно. Квасоля для нього використовується або консервована, або заздалегідь відварена, і можна взяти червону і білу одночасно. Для салату до пісного столу додаються мариновані гриби, а для звичайного столу – курка чи інші м’ясні продукти. У цьому рецепті представлений пісний, або вегетаріанський варіант такого салату. Готуємо його з грибами і без заправки майонезом.

Час приготування: 30 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 4.

Склад:

  • Квасоля консервована – 1 банку.
  • Огірки солоні – 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Печериці свіжі – 400 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Почистіть і промийте свіжі шампіньйони. Потім наріжте їх невеликими шматочками або соломкою.

Крок 2. Добре розігрійте суху сковорідку і перекладіть на неї нарізку грибів. Обсмажте печериці до повного випаровування грибного соку.

Крок 3. Почистіть і дрібно наріжте цибулину. До обсмажених печерицям налийте три ложки рослинної олії. Перекладіть до них нарізану цибулю, перемішайте і обсмажуйте до золотистого кольору цибулі.

Крок 4. Гриби з цибулею перекладіть в салатницю, по своєму смаку посоліть і остудіть їх.

Крок 5. Солоні огірки наріжте такої ж соломкою, як і гриби, злийте з них залишки розсолу і перекладіть в салатницю.

Крок 6. Відкрийте банку з квасолею і на друшляку промийте бобові холодною водою. Квасоля перекладіть в салатницю.

Крок 7. Промиту зелень дрібно наріжте і додайте до решти інгредієнтів. Потім салат посипте перцем, ложкою добре перемішайте, додайте за бажанням трохи олії і можете відразу подавати до столу. Приємного апетиту!