Салат з солоними огірками і консервованою квасолею
Салат з солоними огірками і квасолею відмінно доповнить будь-який обід або вечерю, а готується він швидко і нескладно. Квасоля для нього використовується або консервована, або заздалегідь відварена, і можна взяти червону і білу одночасно. Для салату до пісного столу додаються мариновані гриби, а для звичайного столу – курка чи інші м’ясні продукти. У цьому рецепті представлений пісний, або вегетаріанський варіант такого салату. Готуємо його з грибами і без заправки майонезом.
Час приготування: 30 хвилин.
Час приготування: 15 хвилин.
Порції: 4.
Склад:
- Квасоля консервована – 1 банку.
- Огірки солоні – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Печериці свіжі – 400 гр.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Почистіть і промийте свіжі шампіньйони. Потім наріжте їх невеликими шматочками або соломкою.
Крок 2. Добре розігрійте суху сковорідку і перекладіть на неї нарізку грибів. Обсмажте печериці до повного випаровування грибного соку.
Крок 3. Почистіть і дрібно наріжте цибулину. До обсмажених печерицям налийте три ложки рослинної олії. Перекладіть до них нарізану цибулю, перемішайте і обсмажуйте до золотистого кольору цибулі.
Крок 4. Гриби з цибулею перекладіть в салатницю, по своєму смаку посоліть і остудіть їх.
Крок 5. Солоні огірки наріжте такої ж соломкою, як і гриби, злийте з них залишки розсолу і перекладіть в салатницю.
Крок 6. Відкрийте банку з квасолею і на друшляку промийте бобові холодною водою. Квасоля перекладіть в салатницю.
Крок 7. Промиту зелень дрібно наріжте і додайте до решти інгредієнтів. Потім салат посипте перцем, ложкою добре перемішайте, додайте за бажанням трохи олії і можете відразу подавати до столу. Приємного апетиту!