Салат з тунцем, рисом, огірком і яйцем
Салат з тунцем, рисом, огірком і яйцем – універсальна закуска, яка може бути основою ситної вечері або прикрасою святкового застілля. Якщо ви хочете отримати не тільки смачне, але і красиве блюдо, складіть салат шарами і прикрасьте його за своїм смаком.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 3.
Інгредієнти:
- Тунець консервований – 1 банка.
- Рис варений – 4 ст. л.
- Яйце куряче варене – 4 шт.
- Огірок свіжий – 3 шт.
- Майонез для заправки.
- Сир твердий – 50 гр.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Розкрийте рибну консерву. Злийте масло і рибу розімніть виделкою. Рис відваріть до готовності заздалегідь і остудіть його.
Крок 2. Огірки помийте, наріжте кубиками і додайте нарізку в загальну миску.
Крок 3. Яйця, зварені круто, очистіть від шкаралупи і наріжте дрібними кубиками. Всю зелень обмийте і дрібно порубаєте ножем в довільному порядку. Викладіть ці інгредієнти в миску.
Крок 4. Твердий сир натріть на тертці з великими отворами. Сирну стружку всипте в миску до вже доданим продуктів.
Крок 5. Салат заправте майонезом, перемішайте. Можна подати як закуску в загальному блюді або розкласти в порційні піали. Перед подачею прикрасьте салат свіжою зеленню. Приємного апетиту!