Салат з тунцем, яйцем і огірком – 10 рецептів з покроковими фото

Салат з тунцем, рисом, огірком і яйцем

Салат з тунцем, рисом, огірком і яйцем – універсальна закуска, яка може бути основою ситної вечері або прикрасою святкового застілля. Якщо ви хочете отримати не тільки смачне, але і красиве блюдо, складіть салат шарами і прикрасьте його за своїм смаком.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 3.

Інгредієнти:

  • Тунець консервований – 1 банка.
  • Рис варений – 4 ст. л.
  • Яйце куряче варене – 4 шт.
  • Огірок свіжий – 3 шт.
  • Майонез для заправки.
  • Сир твердий – 50 гр.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Петрушка – за смаком.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Розкрийте рибну консерву. Злийте масло і рибу розімніть виделкою. Рис відваріть до готовності заздалегідь і остудіть його.

Крок 2. Огірки помийте, наріжте кубиками і додайте нарізку в загальну миску.

Крок 3. Яйця, зварені круто, очистіть від шкаралупи і наріжте дрібними кубиками. Всю зелень обмийте і дрібно порубаєте ножем в довільному порядку. Викладіть ці інгредієнти в миску.

Крок 4. Твердий сир натріть на тертці з великими отворами. Сирну стружку всипте в миску до вже доданим продуктів.

Крок 5. Салат заправте майонезом, перемішайте. Можна подати як закуску в загальному блюді або розкласти в порційні піали. Перед подачею прикрасьте салат свіжою зеленню. Приємного апетиту!