Кубанський салат на зиму
Кубанські салати на зиму в різних варіантах виконання, як овочеве асорті в одній банці, мають головний принцип готування – певна пропорція овочів і спецій. Овочі нарізати, пару годин маринуються і потім, або недовго проварюються, або стерилізують в банках, що зберігає всі їхні корисні властивості та хрусткий смак.
Час приготування: 2 години 10 хвилин.
Час приготування: 1 годину.
Порції: 2,8 л.
Інгредієнти:
- Капуста – 0,5 кг
- Помідори – 0,5 кг
- Перець солодкий – 0,5 кг
- Огірки – 0,5 кг
- Цибуля – 250 гр.
- Морква – 250 гр.
- Цукор – 60 гр.
- Сіль – 1 ст. л. без гірки
- Масло рослинне – 50 мл
- Оцет 9% – 50 мл
- Лавровий лист – 5 шт.
- Перець чорний горошок – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Овочі для салату почистьте і промийте. Потім їх зважте і відміряйте вказану кількість спецій.
Крок 2. Наріжте цибулю Тонкими півкільцями.
Крок 3. Наріжте кружальцями огірки. Морква подрібніть на тертці і краще на корейській. Нарізку цих овочів перекладіть в глибоку посуд для маринування.
Крок 4. Великими часточками, видаливши підстави плодоніжок, наріжте помідори і перекладіть в посуд.
Крок 5. Наріжте соломкою солодкі перці.
Крок 6. Капусту наріжте будь кухонним гаджетом, щоб вийшла тонка соломка, адже руками так не завжди виходить.
Крок 7. До овочевого асорті насипте сіль з цукром, влийте оцет з маслом, додайте лавровий лист із горошинками перцю і руками все акуратно перемішайте. Посуд прикрийте рушником або плівкою і залиште овочі на 40 хвилин, щоб вони дали свій сік.
Крок 8. За цей час будь-яким способом стерилізуйте банки з кришками. Овочеву суміш компактно укладіть в банки і залийте залишком соку. З цього обсягу овочів у вас вийде 4 банки по 700 мл
Крок 9. Банки з салатом помістіть у велику каструлю, застеливши її дно рушником або поклавши пельменницю, прикрийте кришкою і залийте водою до рівня плічок.
Крок 10. Стерилізуйте салат протягом 30 хвилин від початку закипання води. Потім банки відразу герметично закупорьте, поставте на кришки і накрийте махровим рушником на добу.
Крок 11. Приготовлений і повністю остуджений кубанський салат на зиму перенесіть на зберігання в підвал або темну комірчину. Смачних і вдалих заготовок!