Салати на зиму — 10 найбільш смачних рецептів заготовок з покроковими фото

Кубанський салат на зиму

Кубанські салати на зиму в різних варіантах виконання, як овочеве асорті в одній банці, мають головний принцип готування – певна пропорція овочів і спецій. Овочі нарізати, пару годин маринуються і потім, або недовго проварюються, або стерилізують в банках, що зберігає всі їхні корисні властивості та хрусткий смак.

Час приготування: 2 години 10 хвилин.

Час приготування: 1 годину.

Порції: 2,8 л.

Інгредієнти:

  • Капуста – 0,5 кг
  • Помідори – 0,5 кг
  • Перець солодкий – 0,5 кг
  • Огірки – 0,5 кг
  • Цибуля – 250 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Цукор – 60 гр.
  • Сіль – 1 ст. л. без гірки
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет 9% – 50 мл
  • Лавровий лист – 5 шт.
  • Перець чорний горошок – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Овочі для салату почистьте і промийте. Потім їх зважте і відміряйте вказану кількість спецій.

Крок 2. Наріжте цибулю Тонкими півкільцями.

Крок 3. Наріжте кружальцями огірки. Морква подрібніть на тертці і краще на корейській. Нарізку цих овочів перекладіть в глибоку посуд для маринування.

Крок 4. Великими часточками, видаливши підстави плодоніжок, наріжте помідори і перекладіть в посуд.

Крок 5. Наріжте соломкою солодкі перці.

Крок 6. Капусту наріжте будь кухонним гаджетом, щоб вийшла тонка соломка, адже руками так не завжди виходить.

Крок 7. До овочевого асорті насипте сіль з цукром, влийте оцет з маслом, додайте лавровий лист із горошинками перцю і руками все акуратно перемішайте. Посуд прикрийте рушником або плівкою і залиште овочі на 40 хвилин, щоб вони дали свій сік.

Крок 8. За цей час будь-яким способом стерилізуйте банки з кришками. Овочеву суміш компактно укладіть в банки і залийте залишком соку. З цього обсягу овочів у вас вийде 4 банки по 700 мл

Крок 9. Банки з салатом помістіть у велику каструлю, застеливши її дно рушником або поклавши пельменницю, прикрийте кришкою і залийте водою до рівня плічок.

Крок 10. Стерилізуйте салат протягом 30 хвилин від початку закипання води. Потім банки відразу герметично закупорьте, поставте на кришки і накрийте махровим рушником на добу.

Крок 11. Приготовлений і повністю остуджений кубанський салат на зиму перенесіть на зберігання в підвал або темну комірчину. Смачних і вдалих заготовок!