Як приготувати смачний салат з консервованим тунцем, помідором і яйцем?
Легкий корисний салат, який можна готувати хоч кожен день. Робиться дуже швидко, і користь організму несе. Тунець можна використовувати як в маслі, так і у власному соку – залежить від смакових уподобань. У зазначений набір продуктів також можна додавати додатково будь-які овочі: оливки, огірки, терту на крупній тертці моркву і ін
Час приготування: 15 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Тунець, консервований у власному соку – 150 гр.
- Яйця варені – 2 шт.
- Помідори – 3 шт. середнього розміру.
- Перець болгарський – 1 шт. середнього розміру.
- Салатний мікс зелені – 75 гр.
- Масло оливкове – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Оцет бальзамічний – за смаком.
Процес приготування:
1. Салатний мікс промиваємо й обсушуємо на рушник. Розкладаємо на дно блюда або порційно на кожній тарілці.
2. Помідори і болгарський перець промиваємо й обсушуємо. Вирізаємо у перцю плодоніжку і видаляємо насіння. М’якоть нарізаємо невеликими шматочками. Помідори ріжемо на тонкі часточки.
3. Розкладаємо томати з перцем поверх зеленої «подушки».
4. Яйця заздалегідь варимо круто і остуджуємо. Очищаємо і акуратно ріжемо на поздовжні скибочки. Банку з тунцем розкриваємо і зливаємо рідину. Рибу розминаємо виделкою.
. Поверх томатів розподіляємо тунця, а на нього потім викладаємо скибочки варених яєць. Посипаємо салат сіллю і чорним меленим перцем. Поливаємо оливковою олією і сбрызгиваем бальзамічним оцтом. Подаємо відразу після приготування.
Приємного апетиту!