Шарлотка з яблуками в мультиварці

Покроковий рецепт приготування шарлотки без міксера

На даний момент існує безліч рецептів приготування шарлотки, але сьогодні вашій увазі представляється варіант класичного пирога з яблуками, запеченого в мультиварці.

Час готування – 1 ч. 50 хв.

Час приготування – 25 хв.

Порції – 6.

Склад:

  • Яблука – 6 шт.
  • Борошно – 300 гр.
  • Яйця – 5 шт.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Ванілін – 10 гр.
  • цукрова Пудра – за смаком.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.

Для карамелізації яблук:

  • Яблука – 2 шт.
  • Вода – 200-250 мл
  • Цукор-пісок – 70-100 гр.

Процес приготування:

1. Готуємо начинку. Яблука добре промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників, розрізаємо навпіл і видаляємо насінну коробочку.

2. Фрукти нарізаємо довільними шматочками, кладемо в глибоку тарілку і скроплюємо соком лимона (щоб уникнути потемніння).

3. В окремій ємності змішуємо цукровий пісок та яйця збиваємо за допомогою віночка до утворення білої пінки.

4. Наступним етапом додаємо розпушувач і ванілін (можна замінити ванільним цукром) і знову перемішуємо.

5. В отриману масу порційно вводимо борошно і ще раз збиваємо до однорідності.

6. Об’єднуємо фруктові шматочки тіста і акуратно перемішуємо лопаткою.

7. Для того щоб не підгорів пиріг – промазуємо чашу мультиварки вершковим маслом.

8. Перелити тісто з яблуками в чашу і готуємо в режимі «Випічка» 65 хвилин і потім ще 15 хвилин в режимі «Підігрів».

9. За допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки перевіряємо шарлотку на готовність після відключення мультиварки.

10. Через 80 хвилин відкриваємо кришку і даємо десерту настоятися ще близько 5-10 хвилин і потім обережно виймаємо і перекладаємо на блюдо.

11. Приступимо до готування карамелізованих яблук. Фрукти розрізами на чверті, обов’язково вирізавши серцевину, і відправляємо в сотейник, в якому попередньо розтоплюємо цукровий пісок і воду. Яблучні дольки тушкуємо в солодкому сиропі до випаровування рідини при постійному помішуванні. Після, знімаємо з вогню і залишаємо на 10 хвилин для охолодження прямо в тарі і прикрашаємо пиріг.

12. Перед подачею посипаємо десерт цукровою пудрою.

13. Нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу разом з гарячим чаєм. Приємного апетиту!