Покроковий рецепт приготування шарлотки без міксера
На даний момент існує безліч рецептів приготування шарлотки, але сьогодні вашій увазі представляється варіант класичного пирога з яблуками, запеченого в мультиварці.
Час готування – 1 ч. 50 хв.
Час приготування – 25 хв.
Порції – 6.
Склад:
- Яблука – 6 шт.
 - Борошно – 300 гр.
 - Яйця – 5 шт.
 - Розпушувач тіста – 1 ч. л.
 - Цукор-пісок – 200 гр.
 - Ванілін – 10 гр.
 - цукрова Пудра – за смаком.
 - Сік лимонний – 2 ст. л.
 - Масло вершкове – 30 гр.
 
Для карамелізації яблук:
- Яблука – 2 шт.
 - Вода – 200-250 мл
 - Цукор-пісок – 70-100 гр.
 
Процес приготування:
1. Готуємо начинку. Яблука добре промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників, розрізаємо навпіл і видаляємо насінну коробочку.
2. Фрукти нарізаємо довільними шматочками, кладемо в глибоку тарілку і скроплюємо соком лимона (щоб уникнути потемніння).
3. В окремій ємності змішуємо цукровий пісок та яйця збиваємо за допомогою віночка до утворення білої пінки.
4. Наступним етапом додаємо розпушувач і ванілін (можна замінити ванільним цукром) і знову перемішуємо.
5. В отриману масу порційно вводимо борошно і ще раз збиваємо до однорідності.
6. Об’єднуємо фруктові шматочки тіста і акуратно перемішуємо лопаткою.
7. Для того щоб не підгорів пиріг – промазуємо чашу мультиварки вершковим маслом.
8. Перелити тісто з яблуками в чашу і готуємо в режимі «Випічка» 65 хвилин і потім ще 15 хвилин в режимі «Підігрів».
9. За допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки перевіряємо шарлотку на готовність після відключення мультиварки.
10. Через 80 хвилин відкриваємо кришку і даємо десерту настоятися ще близько 5-10 хвилин і потім обережно виймаємо і перекладаємо на блюдо.
11. Приступимо до готування карамелізованих яблук. Фрукти розрізами на чверті, обов’язково вирізавши серцевину, і відправляємо в сотейник, в якому попередньо розтоплюємо цукровий пісок і воду. Яблучні дольки тушкуємо в солодкому сиропі до випаровування рідини при постійному помішуванні. Після, знімаємо з вогню і залишаємо на 10 хвилин для охолодження прямо в тарі і прикрашаємо пиріг.
12. Перед подачею посипаємо десерт цукровою пудрою.
13. Нарізаємо порційними шматочками і подаємо до столу разом з гарячим чаєм. Приємного апетиту!












