Шашлик на мангалі – 10 найбільш смачних рецептів соковитого шашлику з покроковими фото

Простий і дуже смачний рецепт шашлику з скумбрії на решітці

Соковита скумбрія на мангалі порадує вас своїм смаком і ніжною текстурою. З рум’яною скоринкою і легким ароматом диму, шашлик виходить привабливим на вигляд і дуже апетитним.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Скумбрія – 600 гр.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Зелень кінзи – 1 пучок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець запашний – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець чилі – за смаком.

Процес приготування:

1. Скумбрію повністю розморозьте до кімнатної температури, відріжте голови і хвости. Тушки ретельно промийте проточною водою і просушіть паперовими рушниками.

2. У мисці змішайте мед, перець, подрібнений часник і сік половини лимона.

3. У маринад додайте рубану зелень. Замість кінзи підійде петрушка або базилік.

4. Натріть рибу маринадом з усіх боків і всередині черевця. Також всередину покладіть часточки лимона.

5. Оберніть скумбрію в фольгу і відправте в холодильник на годину для маринування.

6. Після цього перекладіть рибу на грати і смажте на гарячому вугіллі. Грати перевертайте через кожні 3-4 хвилини, скумбрія повинна добре підрум’яниться. Готуйте рибу в цілому 15-20 хвилин.

7. Скумбрію можна подавати цілком або нарізати на порційні шматки.

Приємного апетиту!