Простий і дуже смачний рецепт шашлику з скумбрії на решітці
Соковита скумбрія на мангалі порадує вас своїм смаком і ніжною текстурою. З рум’яною скоринкою і легким ароматом диму, шашлик виходить привабливим на вигляд і дуже апетитним.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Скумбрія – 600 гр.
- Лимон – 0,5 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Мед – 1 ч. л.
- Зелень кінзи – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець запашний – 0,5 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0,5 ч. л.
- Перець чилі – за смаком.
Процес приготування:
1. Скумбрію повністю розморозьте до кімнатної температури, відріжте голови і хвости. Тушки ретельно промийте проточною водою і просушіть паперовими рушниками.
2. У мисці змішайте мед, перець, подрібнений часник і сік половини лимона.
3. У маринад додайте рубану зелень. Замість кінзи підійде петрушка або базилік.
4. Натріть рибу маринадом з усіх боків і всередині черевця. Також всередину покладіть часточки лимона.
5. Оберніть скумбрію в фольгу і відправте в холодильник на годину для маринування.
6. Після цього перекладіть рибу на грати і смажте на гарячому вугіллі. Грати перевертайте через кожні 3-4 хвилини, скумбрія повинна добре підрум’яниться. Готуйте рибу в цілому 15-20 хвилин.
7. Скумбрію можна подавати цілком або нарізати на порційні шматки.
Приємного апетиту!