Шаурма – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Шаурма з ковбасою в лаваші в домашніх умовах

Шаурма з ковбасою готується дуже швидко, адже ніякої попередньої підготовки інгредієнтів не потрібно. Все, що потрібно – це мати в запасі сам лаваш і, власне, продукти для начинки. Від вигляду і смаку ковбаси залежить основний смак шаурми. Краще вибирати нетверді сорту, типу салямі, або варену ковбасу – їх просто зручніше є в складі шаурми. Сам лаваш, звичайно, повинен бути свіжим. Якщо він вже встиг полежати якийсь час, то підсохлі краю не надутий оформити закуску красиво, і на смак вплинуть не кращим чином.

Час приготування: 15 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій: 2.

Склад:

Лаваш тонкий – 1 шт.

Ковбаса – 100 гр.

Огірок – 1 шт. середнього розміру.

Сир – 100 гр.

Майонез – 2 ст. л.

Соус томатний – 2 ст. л.

Сіль – за смаком.

Чорний мелений перець – за смаком.

Процес приготування:

1. Лаваш розстилаємо на поверхні столу і розрівнюємо рукою. Викладаємо на нього майонез і з допомогою силіконової пензлика або зворотною стороною столової ложки розподіляємо його рівним шаром не тому місці, де будемо укладати начинку. Повинно вийти овальне майонезное «пляма» на одній із сторін лаваша.

2. Ковбасу очищаємо від оболонки і нарізаємо тонкою соломкою. Укладаємо її поверх майонезу.

3. Огірок ретельно миємо, обсушуємо і зрізаємо кінчики з обох сторін. Якщо овоч немолодий, має сенс зрізати шкірку і видалити насіння. Розрізаємо підготовлений овоч на тонкі смужки, співмірні соломці ковбаси. Посипаємо невеликою кількістю солі і чорного меленого перцю.

4. Сир натираємо на крупній тертці і покласти сирну стружку поверх огірка.

5. Поливаємо томатним соусом або, як варіант, звичним кетчупом.

6. Загортаємо лаваш, підгинаючи спочатку верхній і нижній краї, а потім повертаючи його валиком вздовж начинки. Шаурма з ковбасою готова! Її зручно брати з собою для швидкого і ситного перекусу. Якщо вживання планується відразу, то розрізаємо шаурму поперек косим зрізом на дві порції і подаємо.

Приємного апетиту!