Шаурма з сосисками в лаваші в домашніх умовах
Приготовлена в домашніх умовах, шаурма завжди буде свіжою і якісною – це відмінний перекус для всієї родини. А вже якщо всередині сосиски, від такої їжі не відмовиться жодна дитина. В даний час в магазинах можна знайти різні види тонкого лаваша. Щоб надати звичної шаурмі незвичайний вигляд, можна використовувати лаваш зі шпинатом – його смак не відрізняється від класичного, а ось веселий колір особливо сподобається дітям. Звичайно, і звичайний білий лаваш підійде нітрохи не гірше.
Час приготування: 20 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій: 4.
Склад:
Лаваш тонкий – 2 шт.
Сосиски – 10 шт.
Капуста пекінська – ½ качана.
Огірки мариновані – 1 шт. середнього розміру.
Кетчуп – 3 ст. л.
Сир твердий – 200 гр.
Процес приготування:
1. Листи лаваша розстилаємо по поверхні столу, розрівнюємо. Наносимо на лаваш кетчуп і розподіляємо його рівним шаром зворотною стороною ложки. Якщо лаваш плотноват, варто залишити його на пару хвилин з шаром соусу – так тісто просочиться і лист буде пластично згортатися.
2. Маринований огірок нарізаємо тонкими кружечками.
3. Твердий сир натираємо на крупній тертці.
4. Сосиски звільняємо від оболонки. Відварювати або обсмажувати їх не потрібно, оскільки пізніше сформовану шаурму будемо прогрівати до готовності в мікрохвильовій печі.
5. Пекінську капусту тонко шаткуємо. Якщо трапляються товсті прожилки грубі, видаляємо їх, щоб не псувати смак готової закуски.
6. На змащений кетчупом лист лаваша викладаємо подрібнену пекінську капусту у вигляді смуги по краю.
7. Поверх «пекінкі» викладаємо кружечки маринованого огірка.
8. На огірок поміщаємо сосиски в вигляді лінії, як показано на фото.
9. Засипаємо начинку тертим сиром.
10. Краї підверніть, щоб начинка не випала, і звертаємо лаваш в вигляді валика вздовж покладених інгредієнтів
11. Сформовану шаурму ставимо в мікрохвильову піч на півтори-дві хвилини, щоб сосиски добре прогрілися, а сир розплавився. Розрізаємо кожен валик поперек косим зрізом і подаємо до столу, поки гаряча закуска.
Приємного апетиту!