Щі на курячому бульйоні — дуже смачний, легкий, але в той же час ситний суп. Основним компонентом щей є свіжа капуста. Це дуже потрібний продукт, який містить клітковину, корисну для травлення.
Щі з свіжої капусти з куркою за класичним рецептом
Якщо зварити бульйон не з цілої куркою, а на курячих філе, суп буде більш наваристим, менш жирним і корисним.
Інгредієнти на
6 порц.
- Курка 1.7 кг
- Вода-3 л
- Капуста білоголова 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 2 шт.
- Селера 2 стебла
- Картопля 3 шт.
- Перець чорний горошок 5 шт.
- Перець духм’яний 5 шт.
- Лавровий лист 3 шт.
- Кріп 2 гілки
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як зварити смачні щі на курячому бульйоні? Промиваємо курку і поміщаємо в каструлю з водою. Включаємо плиту і починаємо варити бульйон. У процесі кипіння, знімаємо піну і залишаємо на плиті ще на 1,5 ч.
- Тепер підготуємо овочі. Очищаємо цибулю й ріжемо на дрібні кубики. Моркву очищаємо, моєму в теплій воді, крупно натираємо на тертку. Шаткуємо капусту, промиваємо селера і нарізаємо невеликими шматочками. Коли курка звариться, викладаємо на тарілку, віднімаємо від кісток, нарізаємо і кладемо на тарілку. Накриваємо плівкою.
- У готовий бульйон додаємо овочі – моркву і селеру. Варимо протягом п’яти хвилин. Потім цибулю і капусту. Залишаємо на вогні ще на п’ять хвилин.
- Зрізаємо шкірку з картоплі, промиваємо, нарізаємо кубиками. Перекладаємо картоплю в друшляк і промиваємо для того, щоб змити зайвий крохмаль.
- Висипаємо картоплю в каструлю з бульйоном і овочами. Доводимо до кипіння і залишаємо на плиті 5 хвилин. Слідом відправляємо чорний і запашний перець, лавровий лист. Солимо. Варимо ще 10 хвилин.
- Стебла кропу промиваємо, розкладаємо на паперовому рушнику, щоб вбралася вода. Дрібно нарізаємо і додаємо в борщ. Слідом висипаємо шматочки курки і перемішуємо. Вимикаємо плиту і накриваємо каструлю кришкою.
- Готові щі розливаємо по тарілках і подаємо до столу зі сметаною або соусом.
Приємного апетиту!
Щі з свіжої капусти з курячим філе і помідорами
Для більш насиченого смаку традиційний рецепт щей розбавимо овочами і помідорами, обсмажені на сковороді, а також спеціями і зеленню.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій: 6.
Склад:
- Філе куряче – 300 гр.
- Капуста білокачанна – 350 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Помідор – 3 шт.
- Масло пісне – 30 мл
- Петрушка – 3 гілки.
- Сіль – за смаком.
- мелені Спеції – за смаком.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Куряче філе добре промиваємо під проточною водою. Розкладаємо паперовий рушник і кладемо на нього курку, обтираем. Поміщаємо філе в каструлю з холодною водою і варимо. Готову курку виймаємо з каструлі. Солимо бульйон. Висипаємо в каструлю заздалегідь нашатковану капусту.
2. Очищаємо картоплю від шкірки. Промиваємо теплою водою і нарізаємо соломкою. Додаємо в каструлю з капустою.
3. Очищаємо моркву і цибулю. Дрібно нарізаємо цибулю. Морква промиваємо і натираємо на тертці.
4. Кладемо помідори в окремий посуд і трохи надрізаємо. Ошпарюємо окропом і відразу поміщаємо в холодну воду. Знімаємо шкірку.
5. Розігріваємо сковороду з маслом на невеликому вогні. Висипаємо цибулю і обсмажуємо, слідом додаємо моркву, злегка перемішуємо в процесі обсмажування.
6. Нарізаємо помідори шматочками довільної форми і висипаємо в сковороду через пару хвилин після цибулі і моркви. Тушкуємо ще деякий час (поки сік не випарується). Готову обжарку висипаємо в каструлю, варимо до повної готовності 10-15 хвилин.
7. Куряче філе нарізаємо кубиками середнього розміру, додаємо в борщ.
8. Беремо петрушку і промиваємо під струменем води, просушуємо паперовим рушником. Потім дрібно нарізаємо.
9. Ближче до кінця варіння висипаємо зелень і спеції в щі.
10. Готові щі. Розливаємо по тарілках і подаємо до столу зі сметаною або соусом.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування щів із свіжої капусти з куркою без засмажки
Свіжі овочі, куряче м’ясо, картопля і зелень – це саме те поєднання інгредієнтів, яке є не тільки смачним, але і корисним.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій: 6-8.
Склад:
- Курка – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Капуста білокачанна – 200 гр.
- Помідор – 2-3 шт.
- Сіль – за смаком.
- лавровий Лист – 2-3 шт.
- Перець запашний – 3 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Сметана – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Грунтовно промиваємо курку. Потрібну кількість води вливаємо в каструлю і кладемо м’ясо всередину. Чекаємо, поки бульйон закипить. Потім зливаємо воду і повторюємо процес заново.
2. Очищаємо картоплю від шкірки. Промиваємо та нарізаємо продукт на обробній дошці на невеликі кубики і відправляємо в окрему ємність.
3. Звільняємо цибуля від лушпиння і злегка промиваємо теплою водою. Потім нарізаємо його гострим ножем на дрібні шматочки. Картоплю і цибулю висипаємо в каструлю з куркою. Чекаємо, коли бульйон закипить, і залишаємо ще на 15 хвилин для варіння.
4. Очищаємо моркву і використовуємо тертку для подрібнення. Шаткуємо капусту. Помідори натираємо на тертці в кашку (тільки м’якоть).
5. Овочі готові до варіння. Додаємо їх у бульйон і варимо. Доводимо до кипіння, посипаємо сіллю і залишаємо на 20 хвилин. Додаємо лавровий лист і перець буквально за 5 хвилин до закінчення готування.
6. Коли щі охолонуть, подаємо їх до обіду зі сметаною і зеленню, приправляємо часником.
Приємного апетиту!
Наваристі щі з свіжої капусти на курячому бульйоні з грибами
Свіжі печериці в поєднанні з куркою, картоплею і піджаркою з овочів додадуть щам неймовірний смак. Особливої гостроти додають спеції і зелений лук.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій: 4.
Склад:
- Курка – 300 гр.
- Капуста білокачанна – 350 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло пісне – 40 мл
- Паста томатна – 1 ч. л.
- Печериці – 200 гр.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- мелені Спеції – за смаком.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Беремо куряче м’ясо і промиваємо під струменем води. Кладемо його в каструлю з водою і варимо до повної готовності. Солимо бульйон. Виймаємо курку з каструлі. Даємо охолонути, а потім нарізаємо на шматочки середнього розміру. Трохи пізніше ми відправимо м’ясо назад в бульйон.
2. Шаткуємо капусту гострим ножем. Додаємо її в каструлю і продовжуємо варити.
3. Очищаємо картоплю, промиваємо його проточною водою і нарізаємо соломкою середньої товщини або брусками. Відправляємо в бульйон.
4. Очищаємо моркву. Промиваємо теплою водою. Натираємо на тертці. Видаляємо лушпиння з цибулі, ділимо навпіл гострим ножем і нарізаємо дрібними кубиками. Ставимо на конфорку сковороду з маслом, включаємо плиту. Після розігріву починаємо пасерувати цибулю і моркву. Додаємо томатну пасту і перемішуємо.
5. Тепер черга печериць. Очищаємо їх, промиваємо й обсушуємо. Нарізаємо шматочками середнього розміру. Висипаємо в щі.
6. Ближче до кінця варіння додаємо готову засмажку.
7. Посипаємо спеціями щі, промиваємо свіжий зелений цибулю та нарізаємо його. Відправляємо в каструлю.
8. Щі вийшли наваристими і дуже смачними. Їх можна подавати до столу.
Приємного апетиту!
Як смачно і просто приготувати щі на курячому бульйоні в мультиварці?
Щі в мультиварці виходять дуже смачними. Якщо хочете, щоб вони були більш наваристими, залиште курячу шкіру до кінця варіння, а потім зніміть її з готового блюда.
Час готування – 2 ч.
Час приготування – 30 хв.
Кількість порцій: 6.
Склад:
- Капуста білокачанна – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Курка – 300 гр.
- Вода – 1,5 л
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 20 мл
- Картопля – 300 гр.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Приправа для м’яса – за смаком.
- Петрушка – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Почнемо з обробки цибулі і моркви. Очищаємо обидва продукту і промиваємо. Цибулю нарізаємо на дрібні шматочки. А для подрібнення моркви використовуємо тертку.
2. Включаємо каструлю і ставимо режим смаження. Заливаємо в чашу масло і засипаємо суміш цибулі і моркви. Обсмажуємо 5 хвилин.
3. Капусту на щі намагаємося нашаткувати дрібніші. Відключаємо режим смаження і засипаємо капусту до решти інгредієнтів.
4. Наступний етап – куряче м’ясо. Вирішуємо, прибирати чи ні курячу шкіру, оглядаємо м’ясо на наявність сухожиль і плівок, промиваємо й обсушуємо. Ріжемо на шматки довільної форми. Заздалегідь очищену картоплю нарізаємо на кубики середньої величини. Додаємо м’ясо і курку в каструлю.
5. Заливаємо все водою. Солимо і насипаємо приправу, додаємо лавровий лист. Зверху щільно прикриваємо кришкою техніку.
6. Зупиняємо вибір на режимі «Суп». Варити будемо рівно 1 годину. Після – залишаємо на підігріві приблизно на півгодини.
7. Додаємо порізану зелень і знімаємо пробу.
Приємного апетиту!