Щі на курячому бульйоні – 5 покрокових рецептів приготування з фото

Покроковий рецепт приготування щів із свіжої капусти з куркою без засмажки

Свіжі овочі, куряче м’ясо, картопля і зелень – це саме те поєднання інгредієнтів, яке є не тільки смачним, але і корисним.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій: 6-8.

Склад:

  • Курка – 500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Помідор – 2-3 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • лавровий Лист – 2-3 шт.
  • Перець запашний – 3 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Сметана – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Грунтовно промиваємо курку. Потрібну кількість води вливаємо в каструлю і кладемо м’ясо всередину. Чекаємо, поки бульйон закипить. Потім зливаємо воду і повторюємо процес заново.

2. Очищаємо картоплю від шкірки. Промиваємо та нарізаємо продукт на обробній дошці на невеликі кубики і відправляємо в окрему ємність.

3. Звільняємо цибуля від лушпиння і злегка промиваємо теплою водою. Потім нарізаємо його гострим ножем на дрібні шматочки. Картоплю і цибулю висипаємо в каструлю з куркою. Чекаємо, коли бульйон закипить, і залишаємо ще на 15 хвилин для варіння.

4. Очищаємо моркву і використовуємо тертку для подрібнення. Шаткуємо капусту. Помідори натираємо на тертці в кашку (тільки м’якоть).

5. Овочі готові до варіння. Додаємо їх у бульйон і варимо. Доводимо до кипіння, посипаємо сіллю і залишаємо на 20 хвилин. Додаємо лавровий лист і перець буквально за 5 хвилин до закінчення готування.

6. Коли щі охолонуть, подаємо їх до обіду зі сметаною і зеленню, приправляємо часником.

Приємного апетиту!