Покроковий рецепт приготування щів із свіжої капусти з куркою без засмажки
Свіжі овочі, куряче м’ясо, картопля і зелень – це саме те поєднання інгредієнтів, яке є не тільки смачним, але і корисним.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій: 6-8.
Склад:
- Курка – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Капуста білокачанна – 200 гр.
- Помідор – 2-3 шт.
- Сіль – за смаком.
- лавровий Лист – 2-3 шт.
- Перець запашний – 3 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Сметана – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Грунтовно промиваємо курку. Потрібну кількість води вливаємо в каструлю і кладемо м’ясо всередину. Чекаємо, поки бульйон закипить. Потім зливаємо воду і повторюємо процес заново.
2. Очищаємо картоплю від шкірки. Промиваємо та нарізаємо продукт на обробній дошці на невеликі кубики і відправляємо в окрему ємність.
3. Звільняємо цибуля від лушпиння і злегка промиваємо теплою водою. Потім нарізаємо його гострим ножем на дрібні шматочки. Картоплю і цибулю висипаємо в каструлю з куркою. Чекаємо, коли бульйон закипить, і залишаємо ще на 15 хвилин для варіння.
4. Очищаємо моркву і використовуємо тертку для подрібнення. Шаткуємо капусту. Помідори натираємо на тертці в кашку (тільки м’якоть).
5. Овочі готові до варіння. Додаємо їх у бульйон і варимо. Доводимо до кипіння, посипаємо сіллю і залишаємо на 20 хвилин. Додаємо лавровий лист і перець буквально за 5 хвилин до закінчення готування.
6. Коли щі охолонуть, подаємо їх до обіду зі сметаною і зеленню, приправляємо часником.
Приємного апетиту!