Покроковий рецепт приготування староруських щей з грибами
Для приготування щів з грибами будемо використовувати печериці зважаючи на їх доступності та простоти в готуванні. Вони підвищать поживну цінність супу і наповнять його корисними мікроелементами.
Час готування: 60 хв
Час приготування:40-50 хв
Порцій – 8-10.
Склад:
- Свинина – 400 гр.
- Капуста – 450 гр.
- Картопля – 5 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Масло рослинне – 60 мл
- Печериці – 250 гр.
- томатна Паста – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Основою хороших і поживних щей є смачний бульйон, приготований на наваристому м’ясі. Відварюємо свиняче м’ясо до повної готовності. Після чого видаляємо зайві кісточки і нарізаємо на кубики.
2. Далі довільно нашинкуем капусту і відправимо до м’ясного бульйону.
3. Очищену картоплю нарізаємо брусочками і також відправляємо варитися.
4. Моркву натираємо на тертці, а цибулю подрібнюємо на кубики. Розігріваємо олію в сотейнику і підігріваємо моркву з цибулею.
5. Коли цибуля набуде золотистий відтінок і стане м’якше, додамо томатну пасту. Можна замінити свіжими томатами.
6. Попередньо очищені і нарізані гриби додаємо до тушкованої моркви з цибулею і залишаємо нудитися ще протягом 10 хвилин.
7. Підготовчі етапи пройдені, залишається з’єднати зажарку і нарізане м’ясо. Борщ варимо до повної готовності всіх компонентів. Після додаємо спеції, сіль і тримаємо ще п’ять хвилин на маленькому вогні.
8. Ситні і ароматні щі готові. Подавайте зі сметаною, хлібом.
Приємного апетиту!