Щі старорусские – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування староруських щей з грибами

Для приготування щів з грибами будемо використовувати печериці зважаючи на їх доступності та простоти в готуванні. Вони підвищать поживну цінність супу і наповнять його корисними мікроелементами.

Час готування: 60 хв

Час приготування:40-50 хв

Порцій – 8-10.

Склад:

  • Свинина – 400 гр.
  • Капуста – 450 гр.
  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Печериці – 250 гр.
  • томатна Паста – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.

Процес приготування:

1. Основою хороших і поживних щей є смачний бульйон, приготований на наваристому м’ясі. Відварюємо свиняче м’ясо до повної готовності. Після чого видаляємо зайві кісточки і нарізаємо на кубики.

2. Далі довільно нашинкуем капусту і відправимо до м’ясного бульйону.

3. Очищену картоплю нарізаємо брусочками і також відправляємо варитися.

4. Моркву натираємо на тертці, а цибулю подрібнюємо на кубики. Розігріваємо олію в сотейнику і підігріваємо моркву з цибулею.

5. Коли цибуля набуде золотистий відтінок і стане м’якше, додамо томатну пасту. Можна замінити свіжими томатами.

6. Попередньо очищені і нарізані гриби додаємо до тушкованої моркви з цибулею і залишаємо нудитися ще протягом 10 хвилин.

7. Підготовчі етапи пройдені, залишається з’єднати зажарку і нарізане м’ясо. Борщ варимо до повної готовності всіх компонентів. Після додаємо спеції, сіль і тримаємо ще п’ять хвилин на маленькому вогні.

8. Ситні і ароматні щі готові. Подавайте зі сметаною, хлібом.

Приємного апетиту!