Щі старорусские – 5 рецептів приготування з покроковими фото

Простий і смачний рецепт класичних староруських щей з моченими яблуками

Експериментуючи з новими інгредієнтами, вам не потрібно багато часу, щоб урізноманітнити звичні щі. Поєднання капусти з яблуками на перший погляд здається дивним до тих пір, поки ви не ризикнете спробувати його. Мочені яблука надають щам природні нотки солодощі і свіжості, які ніколи не бувають зайвими.

Час готування: 35 хв.

Час приготування:50 хв.

Порцій – 5.

Склад:

  • Курка – 1 шт.
  • Капуста– 300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Грудинка копчена – 150 гр.
  • Яблука мочені – 4 шт.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

1. Заздалегідь варимо курячий бульйон. Подрібнену цибулю з морквою підсмажуємо на олії і перекладаємо в бульйон.

2. Мочені яблука нарізаємо часточками, а капусту ріжемо на невеликі кубики.

3. Як тільки бульйон з овочами закипів, додаємо для аромату нарізану соломкою копчену грудку.

4. Додаємо нарізану капусту і варимо протягом 35 хвилин на маленькому вогні.

5. В кінці приготування додаємо мочені яблука, сіль, перець. Можна заправляти улюбленими спеціями.

6. Щі подаємо традиційно зі сметаною і зеленню.

Приємного вам апетиту!