Простий і смачний рецепт класичних староруських щей з моченими яблуками
Експериментуючи з новими інгредієнтами, вам не потрібно багато часу, щоб урізноманітнити звичні щі. Поєднання капусти з яблуками на перший погляд здається дивним до тих пір, поки ви не ризикнете спробувати його. Мочені яблука надають щам природні нотки солодощі і свіжості, які ніколи не бувають зайвими.
Час готування: 35 хв.
Час приготування:50 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Курка – 1 шт.
- Капуста– 300 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Грудинка копчена – 150 гр.
- Яблука мочені – 4 шт.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Заздалегідь варимо курячий бульйон. Подрібнену цибулю з морквою підсмажуємо на олії і перекладаємо в бульйон.
2. Мочені яблука нарізаємо часточками, а капусту ріжемо на невеликі кубики.
3. Як тільки бульйон з овочами закипів, додаємо для аромату нарізану соломкою копчену грудку.
4. Додаємо нарізану капусту і варимо протягом 35 хвилин на маленькому вогні.
5. В кінці приготування додаємо мочені яблука, сіль, перець. Можна заправляти улюбленими спеціями.
6. Щі подаємо традиційно зі сметаною і зеленню.
Приємного вам апетиту!