Щука в духовці – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати щуку з овочами в духовці?

Запечена щука – це споконвічно російська страва, яке часто прикрашають святкові столи з будь-якого приводу. Ніжне і ситне м’ясо ідеально поєднується з печеними овочами та різними соусами, тому кожен може знайти варіант, який, напевно, йому сподобається. А ось риба в духовій шафі припаде до смаку навіть тим, хто не вважає себе любителем морських і річкових мешканців.

Час готування – 1 ч. 10 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 2-3.

Склад:

  • Щука – 1 кг.
  • Сметана (жирна) – ½ Склянки
  • Кабачок молодий – 1 шт.
  • Перець гострий – 1 шт.
  • Помідори – 1 шт.
  • Помідори «черрі» — 6-8 шт.
  • Базилік свіжий – 2-3 гілочки.
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Сік лимонний – 1-2 ч. л.
  • Коріандр – ½ ч. л.
  • Цукор-пісок – ½ ч. л.
  • Паприка солодка – ¼ ч. л.
  • Сіль – ½ ч. л.
  • Перець чорний горошком – 4-5 шт.

Процес приготування:

Крок 1. Розбираємо щуку: відрізаємо хвіст, голову, плавники, очищаємо луску, потрошимо і залишаємо лише філе – промиваємо й обсушуємо.

Крок 2. Овочі гарненько обполіскуємо під струменем води і викладаємо на рушник, щоб зайва волога вбралася.

Крок 3. Відокремлюємо філе від шкірки і по можливості видаляємо дрібні і великі кістки. М’ясо розрізаємо уздовж, щоб вийшло 4 шматочки приблизно одного розміру.

Крок 4. У ступці розминаємо горошини перцю і коріандру, велику сіль – перетираємо до консистенції порошку і злегка посипаємо рибу. Після, збризкуємо невеликою кількістю соку лимона.

Крок 5. Поки риба маринується, займемося овочами. Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо внапуск тонкі скибочки молодого кабачка і великого помідора, зверху хаотично розподіляємо гуртки гострого перцю, попередньо очищеного від насіння і щільних перегородок – приправляємо.

Крок 6. У сметану додаємо солодку паприку, цукровий пісок і щіпку солі – перемішуємо і ½ частиною змащуємо овочі, розподіляємо рівним шаром. Поверх кладемо щуку, просочену приправами і лимоном.

Крок 7. Залишками сметанною заправки поливаємо рибу.

Крок 8. Випікаємо 45-50 хвилин при температурі 200 градусів.

Крок 9. Рум’яну рибку розкладаємо по порційних тарілках і доповнюємо половинками помідорів «черрі» та листочками ароматного базиліка. Приємного апетиту!