Шніцель зі свинини

Шніцель зі свинини – це шматок філіруваною свинини, правильно і тонко відбитий, запанированный в сухарях і обсмажений до хрусткої скоринки у великому обсязі рослинного масла. Шніцель готують із різного виду м’яса, але для нас найбільш смачна і прийнятна свинина. Найскладніше в процесі готування – правильно нарізати філейну частину свинини, відбити молоточком, а краще ножем, до товщини на більш 4 мм, і шматок м’яса повинен вийде великим розміром у тарілку.

Як посмажити шніцель з фаршу свинини на сковороді?

Шніцель згідно класичним рецептом потрібно смажити тільки у фритюрі, але якщо немає фритюрниці, допускається його приготування на чавунній або антипригарній сковороді у великій кількості олії. Фарш для шніцеля краще приготувати своїми руками. Додаємо до фаршу трохи молока для пом’якшення його текстури і спеції за власним смаком. Паніруємо шніцель у льєзоні і сухарях.

Інгредієнти на
2 порц.

  • Свинячий фарш 400 гр.
  • Молоко коров’яче 60 мл
  • Спеції для свинини за смаком
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сухарі панірувальні 6 ст. л.
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати соковитий шніцель зі свинини? В окремий посуд перекладіть свинячий фарш, насипте до нього за своїм смаком сіль і спеції, налийте трохи молока і рукою добре вимісіть. Потім фарш кілька разів відбийте, щоб його текстура стала більш однорідною і гладкою.
  2. В іншому посуді збийте вінчиком одне куряче яйце з невеликою кількістю молока. Це буде льєзон для шніцеля.
  3. Мокрими руками фарш розділити на однакові кульки. Потім кожному кульці надайте плоску форму з рівними краями. Сформований шніцель умочіть з двох сторін у льєзоні.
  4. В окрему тарілку насипаємо панірувальні сухарі і вмочаємо в них шніцель також з обох сторін, щоб вони повністю покрили всю поверхню фаршу.
  5. У сковорідці добре розігріваємо рослинне масло. Його кількість вибирайте самі. У гаряче масло кладемо шніцелі і обсмажуємо з двох сторін спочатку на великому вогні, щоб утворилася скоринка. Потім зменшуємо вогонь і доводимо до готовності.
  6. Приготовані шніцелі з свинячого фаршу перекладаємо на порційні тарілки і подаємо до столу з будь-яким гарніром. Зайве масло можна прибрати серветками.

Приємного апетиту!

Рубаний шніцель зі свинини на сковороді

шніцель Січений являє собою тонку котлету, обсмажену в хрусткій паніровці. На відміну від звичайних котлет, у шніцель не кладуть батон, картопля і цибуля, тому в ньому добре зберігається смак м’яса. Найкращим м’ясом для цієї страви є м’якоть свинини, як нежирна, м’яка і еластична, що дозволяє сформувати тонкий шніцель.

Час готування: 20 хвилин.

Час приготування: 20 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Фарш свинячий – 250 гр.
  • Молоко – 60 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Всі інгредієнти для шніцеля підготуйте відповідно до рецептури і кількості порцій.

2. В піалу розбийте куряче яйце і збийте його вилкою.

3. В окрему миску покладіть свинячий фарш. Якщо фарш готуєте самі, додайте до свинини трохи сала або візьміть м’ясо з жировими прошарками, що важливо для соковитості шніцеля. Фарш не менше 10 разів відбийте про будь-яку робочу поверхню, щоб він став щільним, еластичним і шніцель тримав свою форму.

4. З підготовленого фаршу мокрими руками сформуйте тонкі круглі або овальні коржики і покладіть їх на харчову плівку. Потім посипте їх за своїм смаком перцем і сіллю.

5. Для зручності роботи збите яйце перелийте на плоске блюдце. Кожен шніцель умочіть з обох сторін спочатку в яйце.

6. Потім умочіть його в панірувальних сухарях, насипавши їх також на плоске блюдце.

7. Шніцелі в паніровці обсмажте на добре розігрітій олії до рум’яної скоринки з обох сторін. Зі сковорідки перекладіть їх на паперову серветку, щоб прибрати зайве масло.

8. Потім покладіть їх на порційну тарілку, декоруйте по своєму смаку і подайте до столу з гарніром.

Вдалих і смачних страв!

Соковитий шніцель зі свинини в паніровці на сковороді

В цьому рецепті вам пропонується приготувати шніцель зі свинини, який схожий на класичний віденський з телятини. Для нього важливо тонко і рівномірно відбити м’ясо, запанірувати в потрійний паніровці, що додасть шніцелю красиву хрустку скоринку. Страва готується швидко. Для смачного шніцеля важливо вибрати хорошу і без жирових прошарків свинину.

Час готування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 3.

Склад:

  • Філе свинини – 500 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сухарі панірувальні – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Шматок свинини промийте холодною водою і обсушити серветкою. Потім гострим ножем наріжте поперек волокон на шматочки в товщині не більше 1 см Акуратно, щоб не порушити цілісність шматочки, відбийте м’ясо до приблизно 3 мм завтовшки. Шніцель повинен вийти великим, що відповідає класики цієї страви. Відразу його посоліть і поперчіть з обох сторін і за власним смаком.

2. Потім підготуйте, щоб все було під рукою, потрійну панірування для шніцелів. У три окремі ємності насипте панірувальні сухарі, борошно і яйця (їх виделкою одразу збовтайте). У сковорідці накалите рослинне масло, і воно повинно на 1 см, не менше, покривати дно сковорідки, що важливо для правильної обжарювання.

3. Кожен шніцель спочатку обваляйте з обох сторін у борошні.

4. Потім умочіть з двох сторін в яйці.

5. Потім їх також з обох сторін обваляйте в панірувальних сухарях, щоб шніцель був покритий паніровкою повністю.

6. Потім по черзі кожен шніцель кладіть в розпечене масло і обсмажуйте їх на великому вогні до рум’яної скоринки на одній стороні.

7. Обережно перевертайте шніцелі на іншу сторону і також смажте до рум’яного кольору панірування. Такий спосіб обсмажування, робить хрустку скоринку, і м’ясо всередині прожареною і соковитим, так як нарізка його була тонкою. Зайве масло приберіть паперовими серветками і подавайте страву до столу з гарніром за своїм смаком.

Приємного апетиту!

Ніжний свинячий шніцель без паніровки на сковороді

Шніцель, як порційний шматочок м’яса, готують або в паніровці, або натуральним. Є ті, хто не любить м’ясо, загорнутий в оболонку, або вдома не виявилося сухарів і яйця. Для них призначений рецепт свинячого шніцеля без панірування. М’ясо відбиваємо, солимо, перчимо і обсмажуємо на сковорідці.

Час готування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Філе свинини – 0.3 кг
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Спеції для свинини – ½ ч. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Шматок м’яса для приготування шніцеля промийте холодною водою і насухо витріть серветкою. Потім його наріжте поперек волокон тонкими скибочками. Краї їх з жировим прошарком надріжте, тоді м’ясо не стянется при смаженні.

2. Зараз важливо м’ясо рівномірно і тонко відбити, щоб з нього вийшов шніцель. Це зручніше зробити через поліетиленовий пакет.

3. Потім відбите м’ясо посипте сіллю і спеціями, або чорним перцем, як вам більше до смаку.

4. У сковорідці добре накалите рослинне масло. Обсмажте в ньому шніцелі на великому вогні до рум’яної скоринки на одній стороні.

5. Потім переверніть на іншу сторону і також обсмажте до рум’яної скоринки. Приготовлені шніцель зі свинини без панірування відразу подайте до столу з нарізкою зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Як смачно приготувати свинячий шніцель на сковороді гриль?

Свинячий шніцель, приготований на сковороді — гриль, буде у вас швидким і смачним обідом. Готується шніцель без паніровки. Для нього вибирається нежирна свинина і бажано незаморожена. М’ясо нарізають тонкими шматочками і відбивається як для шніцеля, а потім правильно обсмажується на грилі.

Час готування: 10 хвилин.

Час приготування: 10 хвилин.

Порції: 1.

Склад:

  • Свинина – 250 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Відразу підготуйте всі інгредієнти для приготування шніцеля на сковорідці — гриль.

2. М’ясо промийте холодною водою і насухо витріть серветкою. Зайвий жир можна видалити.

3. Потім м’ясо розріжте поперек волокон на два тонких шматочки. Їх посипте по своєму смаку сіллю, чорним перцем і відбийте.

4. Розігрійте сковороду — гриль з рослинним маслом. На гарячу сковороду покладіть шніцель і смажте його 3 хвилини, не більше.

5. Через три хвилини переверніть шніцель на інший бік і смажте також рівно 3 хвилини. Потім шніцелю дайте одну хвилину для відпочинку.

6. Приготований шніцель перекладіть в порційну тарілку, доповніть овочевий нарізкою і можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Соковитий шніцель зі свинини з сиром на сковороді

Шніцель зі свинини з сиром готують або в сирному клярі, або додають його в панірування. У цьому рецепті смажимо шніцель потрійний паніровці, і подрібнений сир з’єднуємо з збитим яйцем. Це страва для тих, кому потрібно швидко приготувати ситну і смачну їжу.

Час готування: 15 хвилин.

Час приготування: 15 хвилин.

Порції: 2.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Твердий сир – 200 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Яйце – 3 шт.
  • Борошно для панірування.
  • Сухарі для панірування.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Свинину для шніцеля промийте холодною водою, витріть насухо серветкою і наріжте тонкими скибочками. Розмір їх може бути будь-який, і шніцель часто формують великим.

2. Потім м’ясо тонко і рівномірно відбийте. Це зручно виходить, якщо відбивати через целофановий пакет.

3. Відбиті шніцель по своєму смаку посипте сіллю і чорним перцем.

4. Тепер приступайте до смаження. Інгредієнти для панірування помістіть в три окремі тарілки. Умочіть шніцель спочатку в борошні і струсіть надлишки її.

. У глибоку тарілку розбийте три яйця і виделкою або вінчиком їх збийте. Твердий сир подрібніть на дрібній тертці і пересипте до яєць. Потім віночком сир з яйцями перемішайте до однорідного стану. В отриману суміш умочіть шніцель з борошном.

6. І в останній раз добре обваляйте шніцель в панірувальних сухарях, щоб вона повністю покрила всю поверхню м’яса.

7. У сковорідці добре розігрійте рослинне масло і обсмажте в ньому шніцелі в паніровці по 5 хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки. Смажте на великому вогні і не передержите на сковорідці, інакше шніцель вийде жорстким.

8. З готового шніцеля приберіть серветкою зайве масло і відразу можете подавати до столу, доповнивши його гарніром.

Приємного апетиту!