Покроковий рецепт приготування шоколадного кексу на кефірі
Нескладний рецепт шоколадного кексу, тісто для якого робиться на основі кефіру. У приготуванні також використовується горіхова паста «Нутелла», яку можна замінити будь-яким аналогом.
Час приготування:40 хв.
Час приготування: 10 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Кефір – 200 мл
- Борошно пшеничне – 1,5 склянки
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Маргарин – 100 гр.
- какао Порошок – 2 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Сода, погашена оцтом – 1 ч. л.
- горіхова Паста «Нутелла» — 10 ч. л.
Процес приготування:
1. У ємності збивають віночком яйце і цукор. Маса повинна стати пишною.
2. Злегка розм’якшений маргарин додають до яєчної суміші і ще раз збивають.
3. На наступному етапі вливають кефір. Він може бути і прострочений, що тільки додасть кексу більше пишноти і ніжності.
4. Всипають весь обсяг борошна і погашену оцтом соду. Все добре змішують, а після всипають порошок какао. Краще брати високоякісний продукт з вмістом какао бобів не менше 80%.
5. Тісто розкладають по формочках приблизно до половини від всього об’єму, потім кладуть по чайній ложечці горіхової пасти і закривають ще однією частиною тіста, але не до країв, щоб кекси було, куди рости.
6. Вироби випікаються при 180 градусах протягом півгодини. Приємного апетиту!