Шоколадні кекси – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування шоколадного кексу на кефірі

Нескладний рецепт шоколадного кексу, тісто для якого робиться на основі кефіру. У приготуванні також використовується горіхова паста «Нутелла», яку можна замінити будь-яким аналогом.

Час приготування:40 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 8.

Склад:

  • Кефір – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Маргарин – 100 гр.
  • какао Порошок – 2 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сода, погашена оцтом – 1 ч. л.
  • горіхова Паста «Нутелла» — 10 ч. л.

Процес приготування:

1. У ємності збивають віночком яйце і цукор. Маса повинна стати пишною.

2. Злегка розм’якшений маргарин додають до яєчної суміші і ще раз збивають.

3. На наступному етапі вливають кефір. Він може бути і прострочений, що тільки додасть кексу більше пишноти і ніжності.

4. Всипають весь обсяг борошна і погашену оцтом соду. Все добре змішують, а після всипають порошок какао. Краще брати високоякісний продукт з вмістом какао бобів не менше 80%.

5. Тісто розкладають по формочках приблизно до половини від всього об’єму, потім кладуть по чайній ложечці горіхової пасти і закривають ще однією частиною тіста, але не до країв, щоб кекси було, куди рости.

6. Вироби випікаються при 180 градусах протягом півгодини. Приємного апетиту!