Швидкі мариновані печериці – 10 смачних рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Як приготувати мариновані печериці по-корейськи будинку?

Маринад для цього варіанту приготування грибів робиться з рослинного масла, оцту, соєвого соусу, коріандру, перцю, лаврового листа, зелені, кунжуту, часнику і солі. Такий набір інгредієнтів надає закуски пікантність і східний колорит.

Час готування: 8 год. 30 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порції – 5.

Склад:

  • Печериці – 500 гр.
  • Вода – 700 мл
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Оцет столовий 6% – 2 ст. л.
  • Соус соєвий – 1 ст. л.
  • Коріандр мелений – 1 ч. л.
  • Перець гіркий – 1 стручок.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Петрушка – 1 пучок.
  • Перець чорний мелений – 1/6 ч. л.
  • Кунжут – 15 гр.
  • Часник – 1 головка.
  • Сіль – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Гриби ретельно промиваємо під теплою водою, щоб позбавитися від всього бруду. Потім кладемо їх в зручну каструлю і заливаємо водою. Додаємо сіль за смаком і ставимо на великий вогонь. Доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь. Продовжуємо варити ще 20 хвилин.

Крок 2. Приступаємо до приготування маринаду. У глибоку ємність наливаємо рослинне масло, соєвий соус і оцет. Зелень петрушки дрібно нарізаємо і також додаємо в миску. Далі насипаємо коріандр, чорний перець, гіркий перець, лавровий лист і дрібно нарізаний часник. Все ретельно перемішуємо і пробуємо. При необхідності додаємо сіль.

Крок 3. На суху сковороду насипати кунжут і обсмажуємо до золотистого кольору, постійно помішуючи. Він обсмажується дуже швидко, тому важливо не перепечеться його.

Крок 4. Золотистий кунжут відправляємо до майже готового маринаду і добре перемішуємо.

Крок 5. За цей час зварилися печериці. Дістаємо їх з води за допомогою шумівки, щоб позбутися від зайвої рідини. Можна також використовувати друшляк. Перекладаємо гриби до маринаду.

Крок 6. Все ретельно перемішуємо, щоб печериці були повністю покриті маринадом.

Крок 7. Ємність з грибами накриваємо зверху кришкою або тарілкою і відправляємо в холодильник як мінімум на 8 годин. За цей час слід перемішати печериці кілька разів. Подаємо на стіл в якості закуски. Приємного апетиту!