Філе сібаса, запечене в духовці
Філе сібаса, запечене в духовці, нескладно приготувати в домашніх умовах з нашого перевіреного покрокового рецептом. М’яке, ніжне і просочене ароматами спецій частування, нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з овочевими гарнірами та іншими доповненнями за смаком.
Час готування – 25 хвилин
Час приготування – 10 хвилин
Порції – 2
Інгредієнти:
- Філе сібаса з шкірою – 350 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – для випікання.
- Шпинат – для подачі.
- Картопля – для подачі.
Для соусу:
- Вино біле – ¼ склянки
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Бульйон рибний/курячий – ¼ склянки
- Вершки 20% – ¼ Склянки
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо філе сібаса і наріжемо його порційними шматочками. Важливо, щоб шкіра була присутня. Це допоможе рибі не втратити форму при запіканні.
Крок 2. Рибні шматочки посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.
Крок 3. Викладаємо філе у форму, змащену оливковою олією. Запікаємо 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Крок 4. В цей час приготуємо соус. У сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла.
Крок 5. Вливаємо в масло рибний або курячий бульйон, біле вино і вершки. Перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні до загусання.
Крок 6. Для гарніру можна обсмажити картоплю соломкою і трохи потомити в олії свіжий шпинат.
Крок 7. Філе сібаса, запечене в духовці готово! Викладайте його на тарілку, поливайте соусом, доповнюйте шпинатом і картоплею.