Сібас – 10 рецептів приготування страв з покроковими фото

Філе сібаса, запечене в духовці

Філе сібаса, запечене в духовці, нескладно приготувати в домашніх умовах з нашого перевіреного покрокового рецептом. М’яке, ніжне і просочене ароматами спецій частування, нікого не залишить байдужим. Подавайте до столу з овочевими гарнірами та іншими доповненнями за смаком.

Час готування – 25 хвилин

Час приготування – 10 хвилин

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Філе сібаса з шкірою – 350 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – для випікання.
  • Шпинат – для подачі.
  • Картопля – для подачі.

Для соусу:

  • Вино біле – ¼ склянки
  • Масло вершкове – 1 ст. л.
  • Бульйон рибний/курячий – ¼ склянки
  • Вершки 20% – ¼ Склянки

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо філе сібаса і наріжемо його порційними шматочками. Важливо, щоб шкіра була присутня. Це допоможе рибі не втратити форму при запіканні.

Крок 2. Рибні шматочки посипаємо сіллю і чорним меленим перцем.

Крок 3. Викладаємо філе у форму, змащену оливковою олією. Запікаємо 10 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 4. В цей час приготуємо соус. У сковороді розтоплюємо шматочок вершкового масла.

Крок 5. Вливаємо в масло рибний або курячий бульйон, біле вино і вершки. Перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні до загусання.

Крок 6. Для гарніру можна обсмажити картоплю соломкою і трохи потомити в олії свіжий шпинат.

Крок 7. Філе сібаса, запечене в духовці готово! Викладайте його на тарілку, поливайте соусом, доповнюйте шпинатом і картоплею.