Сібас в духовці – 6 рецептів запеченого сібаса з покроковими фото

Простий і смачний рецепт сібаса, запечене з картоплею

Яскрава ідея для сімейного вечері – сібас, запечена в духовці з картоплею. Страва порадує домашніх своїм цікавим смаком і поживністю. При цьому не доведеться додатково готувати гарнір.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порцій – 4

Інгредієнти:

  • Сібас – 2 шт.
  • Картопля – 200 гр.
  • Часник – за смаком.
  • Сік лимонний – 2 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Розмарин – 5 гр.
  • Імбир мелений – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Паприка – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло оливкова – 60 мл

Процес приготування:

1. Чистимо рибу і після старанно промиваємо під водою всередині і зовні.

2. Гострим ножем робимо глибокі надрізи в рибі.

3. Підготуємо необхідні спеції.

4. Посипаємо рибу сіллю, паприкою, імбиром і перцем. Поливаємо оливковою олією і лимонним соком.

5. Додаємо розламані гілочки розмарину. Всередину сібаса кладемо лимонні дольки і шматочки часнику.

6. Промиваємо і чистимо картоплю. Ріжемо овоч будь-яким зручним способом.

7. На деко з пергаментом кладемо рибу і картоплю. Випікаємо блюдо 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.

8. Ароматний сібас з картоплею готовий. Викладайте його на тарілку і подавайте до столу.