Смачний сік з ранеток з м’якоттю на зиму в банках
Яскравий домашній сік з ранеток можна приготувати з приємною м’якоттю. Ніжний і ароматний напій підходить для тривалого зберігання в банках. Подавайте частування в будь-який час року.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2 л.
Інгредієнти:
- Яблука ранетки – 4 кг
- Цукор – за смаком.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
Процес приготування:
1. Промиті ранетки розрізаємо на невеликі частини. Плодоніжки і серцевину акуратно видаляємо гострим ножем.
2. Далі підготовлений продукт відправляємо в соковижималку.
3. З’єднуємо в одній посуді отриманий сік і фруктову м’якоть. Якщо останній занадто багато, то приберіть надлишки ложкою.
4. Переставляємо заготовку на плиту і доводимо її до кипіння. Після чого опускаємо в масу цукор, лимонну кислоту і варимо ще 5 хвилин. Вимикаємо вогонь.
5. Яскравий сік з ранеток з м’якоттю готовий. Переливати його в скляну тару, охолоджуйте і переносите в прохолодне місце. В таких умовах напій буде зберігатися цілий рік.