Сік з ранеток – 5 рецептів в домашніх умовах на зиму з покроковими фото

Смачний сік з ранеток з м’якоттю на зиму в банках

Яскравий домашній сік з ранеток можна приготувати з приємною м’якоттю. Ніжний і ароматний напій підходить для тривалого зберігання в банках. Подавайте частування в будь-який час року.

Час приготування: 50 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 2 л.

Інгредієнти:

  • Яблука ранетки – 4 кг
  • Цукор – за смаком.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Промиті ранетки розрізаємо на невеликі частини. Плодоніжки і серцевину акуратно видаляємо гострим ножем.

2. Далі підготовлений продукт відправляємо в соковижималку.

3. З’єднуємо в одній посуді отриманий сік і фруктову м’якоть. Якщо останній занадто багато, то приберіть надлишки ложкою.

4. Переставляємо заготовку на плиту і доводимо її до кипіння. Після чого опускаємо в масу цукор, лимонну кислоту і варимо ще 5 хвилин. Вимикаємо вогонь.

5. Яскравий сік з ранеток з м’якоттю готовий. Переливати його в скляну тару, охолоджуйте і переносите в прохолодне місце. В таких умовах напій буде зберігатися цілий рік.