Малосольна форель з сіллю і цукром
Малосольна форель з сіллю і цукром – це найпростіший варіант приготування апетитною рибки, використовуючи мінімум компонентів. Звичайно, доведеться трохи почекати, поки філе просочиться добавками, однак, кінцевий результат, безумовно вартий цього! Звертаємо вашу увагу, що сіль слід використовувати велику.
Час готування – 24 год.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3-6.
Інгредієнти:
- Форель райдужна – 1 шт.
- Сіль – 2/3 ст. л.
- Цукор-пісок – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Охолоджену тушку потрошимо і гарненько промиваємо водою всередині і зовні, не забуваємо позбутися від плівок і луски.
Крок 2. Розбираємо рибу, відокремлюючи від кісток філе. Розрахунок сухих компонентів розрахований на одне філе, вагою близько 300 грам.
Крок 3. В піалі змішуємо цукровий пісок і сіль, старанно натираємо рибку сумішшю з боку шкірки, яку при бажанні можна зрізати.
Крок 4. Посипаємо філе і з зворотного боку, рівномірно розподіляючи посолочную суміш.
Крок 5. Перекладаємо форель в контейнер з кришкою і на добу відправляємо в холодильник.
Крок 6. Слабосолене філе нарізаємо тонкими скибочками і негайно дегустуємо. Приємного апетиту!