Слабосолона форель – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Форель слабосолона в апельсиновому соку

Форель слабосолона в апельсиновому соку – це оригінальний рецепт приготування жирної і живильної рибки. Якщо ж ви часто соліть рибу в домашніх умовах і хочеться скуштувати щось нове, то цей рецепт безумовно для вас! Ніжне і соковите філе порадує вас своїм смаком всього через добу!

Час готування – 24-48 год.

Час приготування – 15 хв.

Порції – 3.

Склад:

  • Філе форелі – 300 гр.
  • Сік апельсина – 300 мл
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ½ ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Зчищають луску з шкірки або повністю зрізаємо шкірку, обполіскуємо рибку і обсушуємо будь-яким зручним способом.

Крок 2. Викладаємо форель в ємність з високими бортиками і присипаємо цукровим піском і сіллю, натираємо з усіх боків.

Крок 3. Також не забуваємо поперчити основний компонент.

Крок 4. Заливаємо рибу апельсиновим соком і трохи розминаємо складові руками, затягуємо плівкою і прибираємо на 24-48 годин в холодильник, періодично перевертаючи шматочки для рівномірного просочення.

Крок 5. Просочену форель, не промиваючи подаємо до столу. Приємного апетиту!