Форель слабосолона в апельсиновому соку
Форель слабосолона в апельсиновому соку – це оригінальний рецепт приготування жирної і живильної рибки. Якщо ж ви часто соліть рибу в домашніх умовах і хочеться скуштувати щось нове, то цей рецепт безумовно для вас! Ніжне і соковите філе порадує вас своїм смаком всього через добу!
Час готування – 24-48 год.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Філе форелі – 300 гр.
- Сік апельсина – 300 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – ½ ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Зчищають луску з шкірки або повністю зрізаємо шкірку, обполіскуємо рибку і обсушуємо будь-яким зручним способом.
Крок 2. Викладаємо форель в ємність з високими бортиками і присипаємо цукровим піском і сіллю, натираємо з усіх боків.
Крок 3. Також не забуваємо поперчити основний компонент.
Крок 4. Заливаємо рибу апельсиновим соком і трохи розминаємо складові руками, затягуємо плівкою і прибираємо на 24-48 годин в холодильник, періодично перевертаючи шматочки для рівномірного просочення.
Крок 5. Просочену форель, не промиваючи подаємо до столу. Приємного апетиту!