Смажена цвітна капуста
Смажена цвітна капуста вважається більш ситної і цікавою альтернативою звичайної білокачанної капусти. Приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Використовуйте для цього перевірений рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.
Час приготування – 30 хвилин
Час приготування – 15 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Капуста кольорова – 1 кг
- Яйце – 2 шт.
- Молоко – 150 мл
- Борошно – 150 гр.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуємо цвітну капусту, промиваємо її й обсушуємо.
Крок 2. Також підготуємо і інші продукти.
Крок 3. Капусту ділимо на акуратні суцвіття. Відварюємо їх три-чотири хвилини в підсоленій воді.
Крок 4. Після капусту перекладаємо на тарілку і даємо їй обсохнути.
Крок 5. Перемішуємо борошно з сіллю і спеціями. Додаємо сюди яєчні жовтки збиваємо до однорідності.
Крок 6. Доповнюємо суміш збитими білками. Перемішуємо.
Крок 7. Вмочуємо суцвіття в клярі. Зручно це робити за допомогою шпажок. Проколюємо ними суцвіття і опускаємо в кляр.
Крок 8. Перекладаємо заготовки в невеликий сотейник з киплячим рослинним маслом.
Крок 9. Обсмажуємо капусту до золотистого відтінку.
Крок 10. Дістаємо частування з масла і перекладаємо на паперовий рушник. Так ми приберемо зайвий жир.
Крок 11. Смажена цвітна капуста готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!