Смажена капуста на сковороді – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Смажена цвітна капуста

Смажена цвітна капуста вважається більш ситної і цікавою альтернативою звичайної білокачанної капусти. Приготувати його в домашніх умовах зовсім не складно. Використовуйте для цього перевірений рецепт з покроковими фотографіями і докладним описом процесу.

Час приготування – 30 хвилин

Час приготування – 15 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Капуста кольорова – 1 кг
  • Яйце – 2 шт.
  • Молоко – 150 мл
  • Борошно – 150 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуємо цвітну капусту, промиваємо її й обсушуємо.

Крок 2. Також підготуємо і інші продукти.

Крок 3. Капусту ділимо на акуратні суцвіття. Відварюємо їх три-чотири хвилини в підсоленій воді.

Крок 4. Після капусту перекладаємо на тарілку і даємо їй обсохнути.

Крок 5. Перемішуємо борошно з сіллю і спеціями. Додаємо сюди яєчні жовтки збиваємо до однорідності.

Крок 6. Доповнюємо суміш збитими білками. Перемішуємо.

Крок 7. Вмочуємо суцвіття в клярі. Зручно це робити за допомогою шпажок. Проколюємо ними суцвіття і опускаємо в кляр.

Крок 8. Перекладаємо заготовки в невеликий сотейник з киплячим рослинним маслом.

Крок 9. Обсмажуємо капусту до золотистого відтінку.

Крок 10. Дістаємо частування з масла і перекладаємо на паперовий рушник. Так ми приберемо зайвий жир.

Крок 11. Смажена цвітна капуста готова. Подавайте до столу і пригощайтеся!