Смажена картопля – 10 рецептів приготування на сковороді з покроковими фото

Смажена картопля – одне з найпопулярніших і улюблених страв. Незважаючи на простоту приготування смаженої картоплі на сковороді, в цій страві є свої нюанси. Значення має все: сорт картоплі, покриття сковороди, масло і багато іншого. Як приготувати ароматну картопельку з хрусткою скоринкою ви дізнаєтеся з 10 наших рецептів.

Дуже смачна смажена картопля з цибулею на сковороді

Додавання до смаженої картоплі цибулі безсумнівно покращує смак страви і додає йому пікантності.

Інгредієнти на
6 порц.

  • Картопля 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Масло рослинне для смаження
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

  1. Як приготувати смачну смажену картоплю на сковороді? Картопля очистіть і промийте.
  2. Картопля обсушити на рушнику і наріжте пластинками.
  3. Розігрійте сковороду, влийте рослинне масло. Потім викладіть картоплю. Смажте кілька хвилин, після чого перемішайте картоплю.
  4. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями.
  5. Цибуля додайте на сковороду до картоплі, коли він вже буде наполовину готовий.
  6. Смажте ще 5-6 хвилин, періодично перемішуючи. В кінці приготування посоліть за смаком.

При бажанні перед подачею можна посипати картоплю зеленим кропом.

Приємного апетиту!

Як приготувати смажену картоплю з лисичками на сковороді

Ніхто не стане сумніватися у вдалому поєднанні картоплі і грибів, особливо якщо це лисички. Смажити картоплю з лисичками краще всього на вершковому маслі, тому що саме воно по-особливому розкриває смак грибів.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лисички – 450-500 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло – для смаження.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте тонкими часточками.

2. На розпечену сковороду з вершковим маслом, викладіть картоплю і обсмажте його до легкої золотистої скоринки.

3. Лисички помийте, обсушіть і наріжте невеликими шматочками.

4. Цибулю очистіть і дрібно наріжте.

5. До обсмаженої картоплі додайте цибулю і лисички. Перемішайте і смажте всі разом 10-15 хвилин до готовності картоплі.

6. Наприкінці посоліть і приправити страву за смаком. Подавайте картоплю з лисичками на стіл в гарячому вигляді зі свіжою зеленню.

Приємного апетиту!

Смажена картопля з грибами печерицями на сковороді

Щоб смажена картопля не перетворилася в тушковану, необхідно дотримуватися кількох простих правил. Картоплю треба обсушити, смажити без кришки, не шкодувати масла і солити в кінці готування. Щоб страва заграло новими фарбами, додати шампіньйони і цибулю.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Картопля – 0,8-1 кг
  • Печериці – 200-300 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте соломкою. Викладіть її на розігріту сковорідку, смажте, періодично перемішуючи, щоб картопля не подгорала.

2. Цибулю очистіть від лушпиння і дрібно наріжте. Обсмажте його на другий сковороді до напівпрозорого стану.

3. Печериці помийте і наріжте тонкими часточками або кубиками.

4. До смаженій цибулі додайте гриби і смажте, поки не випарується вся волога.

5. Перекладіть обсмажені шампіньйони і цибулю до картоплі, посоліть за смаком і перемішайте.

6. Подавайте картопля з шампіньйонами разом зі сметаною або салатом зі свіжих овочів.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування картоплі з м’ясом на сковороді

Поєднання картоплі і м’яса забезпечить вам дуже ситні блюдо, яке можна подати на обід або вечерю. М’ясо можна підібрати будь-яку за вашим смаком. У цієї страви є своя особливість – це певна послідовність додавання інгредієнтів на сковороду.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4-6.

Склад:

  • Свинина – 500 гр.
  • Картопля – 400 гр.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цибуля зелена – 60 гр.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. М’ясо помийте, наріжте кубиками і обсушити на паперових рушниках.

2. Картоплю почистіть, помийте і наріжте брусками однакової товщини. Картопля також краще обсушити на паперових рушниках, щоб рідина не потрапила на сковороду.

3. Цибулину очистіть від лушпиння і наріжте кільцями. Потім обсмажте цибулю до прозорості.

4. Далі на сковороду до смаженій цибулі додайте м’ясо, перемішайте і смажте на середньому вогні, поки м’ясо не побіліє. Потім посоліть і приправте, перемішайте і смажте під кришкою ще 10 хвилин. Після цього, викладіть м’ясо і лук зі сковорідки.

5. На сковороду викладіть картоплю і смажте на середньому вогні 10-15 хвилин, періодично перемішуючи.

6. Коли картопля буде майже готовий, додайте до нього засмажку з м’яса і цибулі, перемішайте посоліть за смаком і смажте ще 10-15 хвилин на середньому вогні. Перед подачею посипте блюдо нарізаною зеленою цибулею.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт смаженої картоплі з фаршем

Прості в приготуванні страви значно полегшують життя домогосподаркам. Наприклад, таке, здавалося б, складне блюдо з картоплі і фаршу, не вимагає особливих кулінарних навичок і завжди виходить дуже смачним.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Картопля – 5 шт.
  • Фарш м’ясний – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю почистіть, помийте і наріжте на тонкі часточки. Картопля складіть у глибоку миску, посоліть і приправте його за смаком, добре перемішайте.

2. Для смаження використовуйте сковорідку з високими бортами. На розігріту сковороду влийте рослинне масло і викладіть картоплю, перемішайте. Смажте картоплю 10-15 хвилин, періодично перемішуючи.

3. Цибулину очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями. Додайте на сковороду до картоплі нарізану цибулю і фарш, перемішайте. Накрийте сковороду кришкою і смажте 15-20 хвилин.

4. За 5 хвилин до готовності зніміть кришку і злегка підрум’яньте вміст сковороди. Готове блюло подавайте гарячим з овочами і соусами за смаком.

Приємного апетиту!

Як смачно приготувати смажену картоплю з куркою

Картопля з куркою – блюдо, яке готується в одній сковорідці. Не дивлячись на простоту інгредієнтів, з’їдається дуже швидко і його смак хвалять навіть гурмани, особливо, якщо подати до нього домашні соління.

Час готування: 80 хв

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Філе куряче – 400 гр.
  • Картопля – 600 гр.
  • Морква – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Масло рослинне – 40 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Куряче філе помийте, обсушити паперовими рушниками і наріжте на невеликі шматочки. Викладіть м’ясо на розігріту сковорідку, посоліть і приправте за смаком. Смажте 7-8 хвилин.

2. Цибулю очистіть від лушпиння, наріжте півкільцями. Моркву очистіть, помийте і наріжте кубиками. Додайте моркву і цибулю до м’яса, перемішайте і продовжуйте смажити все разом 5-7 хвилин.

3. Картоплю почистіть, помийте і наріжте кубиками. Обсмажте картоплю на рослинному маслі з додаванням солі і спецій. Смажте 5 хвилин без кришки, після перемішайте картоплю, накрийте кришкою і продовжуйте готувати ще 10-12 хвилин.

4. Потім додайте до картоплі м’ясо з овочами і зелену цибулю, перемішайте.

5. Готову страву розкладіть по тарілках і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Ніжна і соковита смажена картопля з кабачками

Смажена картопля з кабачками – страва одночасно хрустке і соковите. Важливо пам’ятати, що картоплі потрібно більше часу для приготування, тому додавати ці інгредієнти на сковороду потрібно послідовно.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 2.

Склад:

  • Картопля – 500 гр.
  • Кабачок – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю, цибулю і часник очистіть помийте і обсушіть на паперових рушниках. Картоплю наріжте шматочками, викладіть його на розігріту сковороду і смажте 5-7 хвилин до рум’яної скоринки.

2. Цибулю наріжте півкільцями і додати до картоплі, смажте 5 хвилин.

3. Кабачок наріжте тонкою соломкою, так він швидше просмажиться. Додайте кабачок на сковороду, накрийте кришкою і продовжуйте смажити блюдо 5 хвилин.

4. Часник подрібніть ножем і додайте до вмісту сковороди. Посоліть і приправити страву за смаком, перемішайте і тушкуйте 2-3 хвилини на повільному вогні.

5. Готову страву подавайте окремо або разом з м’ясом. В якості соусу ідеально підійде сметана або будь соус на її основі.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування смаженої картоплі зі сметаною

Картопля смажена, варена або тушкована зі сметаною або іншим соусом – це завжди смачно і поживно. Смажена картопля може виступати в якості окремого страви або стати доповненням до м’яса, риби або гуляшу.

Час готування: 50 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Картопля – 8 шт.
  • Сметана – 130 мл
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Зелень – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю очистіть, наріжте соломкою.

2. Цибулю очистіть і наріжте півкільцями.

3. Добре розігрійте сковороду, влийте рослинне масло і викладіть картоплю. Смажте картоплю до напівготовності. Потім додайте цибулю, перемішайте і продовжуйте смажити.

4. У сметану додайте подрібнений часник.

5. Коли картопля буде готовий, посоліть, приправте його і додайте сметанно-часниковий соус. Смажте страву ще 5-7 хвилин. Готову страву перед подачею посипте рубаною зеленню.

Приємного апетиту!

Дуже смачна смажена картопля з салом і цибулею

Смажена картопля з салом і цибулею – це класика слов’янської кухні. Правильно приготовлена смажена картопля хрустка зовні і соковита всередині, щоб отримати такий результат, слідуйте цим рецептом.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Картопля – 0,8-1 кг
  • Цибуля – 1 шт.
  • Сало – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Картоплю очистіть, помийте і обсушіть паперовими рушниками. Наріжте її шматочками.

2. Добре розігрійте сковороду. Сало наріжте невеликими кубиками, викладіть його на сковороду. Смажте сало, доки воно не стане прозорим і не почне покриватися рум’яною скоринкою.

3. Викладіть на сковороду нарізану картоплю. Смажте 10-15 хвилин.

4. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями. Додайте на сковороду цибулю до картоплі.

5. Накрийте сковороду кришкою, зачекайте пару хвилин, потім перемішайте картоплю. Наступний раз перемішайте через 5-7 хвилин. Потім залиште кришку прочиненими і доведіть блюдо до готовності. Подавайте на стіл в теплому вигляді з зеленню або овочами на свій смак.

Приємного апетиту!

Ароматна смажена картопля з часником

Часник будь додасть страві особливий аромат і повністю розкриє його смак. З ним навіть проста смажена картопля стане насолодою для гурмана. Особливо смачно по цьому рецепту виходить молода картопелька, з неї не потрібно зчищати шкірку, досить добре промити під проточною водою.

Час готування: 60 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнт и:

  • Картопля молода – 0,8 кг
  • Часник – 3-4 зуб.
  • Кріп – за смаком.
  • Мало оливкова – для смаження.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Картопля ретельно вимити під проточною водою за допомогою губки або щітки. Розріжте картоплю на часточки.

2. Часник очистіть від лушпиння і дрібно наріжте.

3. Кріп помийте і порубаєте ножем.

4. Розігрійте сковороду, влийте оливкове масло і викладіть картоплю. Обсмажте до золотистої скоринки. Потім прикрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і смажте картоплю 7-10 хвилин, періодично перемішуючи. Наприкінці посоліть, приправте, додайте часник і кріп.

5. Картопля потім ще пару хвилин під кришкою і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!