Як приготувати смажену картоплю з грибами в сметані
Смажена картопля з грибами в сметані – блюдо, яке пробував кожен і точно залишився повністю задоволений. Найкраще його робити з свіжих грибів, вони додадуть страві неймовірний аромат. Як у будь-якому рецепті, тут є свої тонкощі і секрети.
Час готування: 70 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій: 6.
Склад:
Картопля – 500 гр.
Гриби – 300 гр.
Цибуля – 1 шт.
Сіль – за смаком.
Сметана – 100-150 мл.
Процес приготування:
1. Очищену картоплю на 10 хвилин замочіть у воді, щоб позбавиться від крохмалю і нітратів. Потім обсушіть картоплю паперовими рушниками і наріжте тонкими часточками.
2. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями.
3. Гриби наріжте тонкими смужками. Викладіть їх на розігріту сковороду і смажте протягом 3 хвилин. Після чого приберіть гриби зі сковорідки.
4. На розігріту сковороду викладіть нарізану картоплю. Обсмажте до рум’яної скоринки.
5. Коли картопля стане м’яким, додайте до нього цибулю, продовжуйте смажити 7 хвилин. Наприкінці посоліть за смаком.
6. Потім додайте на сковороду обсмажені гриби і сметану, перемішайте, прикрийте кришкою і тушкуйте 7-10 хвилин.
7. Перед подачею можна прикрасити страву свіжою зеленню.
Приємного апетиту!