Смажена картопля з грибами – 10 рецептів приготування на сковороді з покроковими фото

Як приготувати смажену картоплю з грибами в сметані

Смажена картопля з грибами в сметані – блюдо, яке пробував кожен і точно залишився повністю задоволений. Найкраще його робити з свіжих грибів, вони додадуть страві неймовірний аромат. Як у будь-якому рецепті, тут є свої тонкощі і секрети.

Час готування: 70 хв.

Час приготування: 35 хв.

Порцій: 6.

Склад:

Картопля – 500 гр.

Гриби – 300 гр.

Цибуля – 1 шт.

Сіль – за смаком.

Сметана – 100-150 мл.

Процес приготування:

1. Очищену картоплю на 10 хвилин замочіть у воді, щоб позбавиться від крохмалю і нітратів. Потім обсушіть картоплю паперовими рушниками і наріжте тонкими часточками.

2. Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями.

3. Гриби наріжте тонкими смужками. Викладіть їх на розігріту сковороду і смажте протягом 3 хвилин. Після чого приберіть гриби зі сковорідки.

4. На розігріту сковороду викладіть нарізану картоплю. Обсмажте до рум’яної скоринки.

5. Коли картопля стане м’яким, додайте до нього цибулю, продовжуйте смажити 7 хвилин. Наприкінці посоліть за смаком.

6. Потім додайте на сковороду обсмажені гриби і сметану, перемішайте, прикрийте кришкою і тушкуйте 7-10 хвилин.

7. Перед подачею можна прикрасити страву свіжою зеленню.

Приємного апетиту!