Смажена корюшка в борошні на сковороді
Смажена корюшка в борошні на сковороді – максимально простий і смачний варіант апетитного страви. Приготувати корюшка не складе труднощів навіть для дилетанта. Смачну закуску подають відразу, з пилу з жару, або в охолодженому стані. Ніжна рибка моментом зникає зі столу. Не знаю жодної людини, який би відмовився від смаженої закуски.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Корюшка – 1 кг
- Борошно пшеничне – для панірування.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Корюшка звільніть від луски, видаліть нутрощі, обріжте голови, плавники і хвостики.
Крок 2. Відміряйте пшеничне борошно, посоліть і поперчіть. Об’єднайте компоненти.
Крок 3. Промийте корюшка, приберіть вологу серветками.
Крок 4. Запаніруйте кожну рибку. У сотейник або глибоку сковороду налийте масло без запаху. У кипляче масло занурте корюшка в паніровці.
Крок 5. Прикрийте, щоб масло не разбрызгивалось по всій плиті.
Крок 6. Коли знизу утворюється апетитна скоринка, розгорніть рибу рум’яної стороною вгору. Потім переверніть на черевце.
Крок 7. Таким способом посмажте всю корюшка. Надлишки масла промокніть серветками.
Крок 8. Пригощайте хрусткою корюшкою друзів і близьких. Приємного апетиту!