Смажена корюшка на сковороді – 7 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Корюшка, тушкована в сметані

Корюшка, тушкована в сметані, не потребує реклами. Якщо ви пробували блюдо хоча б одного разу, не дасте мені збрехати. Рибка виходить феноменальною. Страва готується без проблем. Нехай вас не лякає процес очищення риби, робиться це елементарно! Страву подають з гарніром або без нього на ваш вибір.

Час готування – 1 ч. 00 хв.

Час приготування – 20 хв.

Порції – 5

Інгредієнти:

  • Корюшка – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Сметана – 2-3 ст. л.
  • Борошно пшеничне – для панірування.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – для смаження.

Процес приготування:

Крок 1. Обшелушите цибулю, зелень промийте. Морквину пошкрябайте. Візьміть кілька дрібних або одну середню.

Крок 2. Підготуйте борошно для панірування.

Крок 3. Для смаження знадобиться трохи олії без запаху.

Крок 4. Для соусу візьміть сметану, жирність продукту непринципова.

Крок 5. Корюшка промийте.

Крок 6. Обріжте голови і дістаньте нутрощі.

Крок 7. Таким способом очистіть всю рибу.

Крок 8. Корюшка перекладіть в глибоку миску.

Крок 9. Посоліть і приперчите, перемішайте.

Крок 10. У миску розбийте яйце.

Крок 11. Збовтайте яйце і полийте приправлену корюшка. Розмішайте.

Крок 12. У сотейник або глибоку сковороду налийте масло без запаху. У кипляче масло занурте корюшка, попередньо обвалявши в борошні.

Крок 13. Всі тушки запаніруйте і щільно укладіть в сковорідку.

Крок 14. Коли знизу утворюється апетитна скоринка, розгорніть рибу рум’яної стороною вгору.

Крок 15. Цибулину наріжте. Морквину подрібніть, як подобається.

Крок 16. У сковорідку, де смажили рибу, долийте масло.

Крок 17. Цибулю з морквою закиньте пассероваться.

Крок 18. Підрум’яньте до рум’яного кольору.

Крок 19. Візьміть сметану.

Крок 20. Пару ложок кисломолочного продукту викладіть в миску.

Крок 21. Долийте трохи води і розмішайте.

Крок 22. На рум’яні овочі складіть підсмажену корюшка.

Крок 23. Залийте сметанним соусом.

Крок 24. Доведіть до кипіння, прикрийте кришкою і доведіть до готовності хвилин 5.

Крок 25. Зелень порубаєте, і посипте корюшка.

Крок 26. Корюшка подавайте з гарніром. Наприклад, з рисом, як у мене. Приємного апетиту!