Корюшка по-карельські на сковороді
Корюшка по-карельські на сковороді – оригінальна страва, побачивши рецепт якого можуть виникнути сумніви. Нехай вас не лякає молоко у складі інгредієнтів. Це не помилка, так має бути. Закуска виходить ніжною. Сміливо готуйте, не турбуючись, що витратите продукти даремно. Все геніальне простіше, ніж може здатися!
Час готування – 2 ч. 00 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4
Інгредієнти:
- Корюшка заморожена – 1 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Молоко – 500 мл
- Лавровий лист – 1 шт.
- Чорний перець горошком – 7 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Не забудьте дістати рибу з вечора з морозильної камери і помістити в холодильник, щоб вона поступово відтавала. Швидке розморожування зіпсує продукт.
Крок 2. Корюшка зачистіть від луски, обріжте голови, плавники і хвостики, дістаньте нутрощі і хребет з кістками. Промийте корюшка, обсушіть.
Крок 3. Вага риби значно зменшиться після всіх заходів.
Крок 4. Обшелушенный цибулю наріжте півкільцями.
Крок 5. У глибоку сковороду налийте трохи молока, укладіть шар очищеної корюшки.
Крок 6. Розподіліть півкільця цибулі, посипте сіллю і перцем.
Крок 7. Повторіть шари з корюшки і цибулі.
Крок 8. Посоліть, приперчите. Приправте лаврушкой і горошинами перцю.
Крок 9. Долийте молоко.
Крок 10. Вскипятив, мінімізуйте температуру і томіть корюшка 1 годину під кришкою.
Крок 11. Пригощайте соковитою корюшкою гостей. Якщо є потреба, доповніть гарніром. Приємного апетиту!