Простий і смачний рецепт котлет з картоплею на деку в духовці
Блюдо, яке заощаджує час, оскільки і м’ясо, і гарнір готуються разом. До того ж, дуже просте у приготуванні: потрібно просто помістити все на деко і залишити запікатися.
Час готування: 80 хвилин
Час приготування: 40 хвилин
Порцій -9
Склад:
- Хліб білий – 50 гр.
- Фарш – 300 гр.
- Молоко – 50 мл
- Яйце – 1 шт.
- Часник – 2-3 зуб.
- Картопля – 6-7 шт.
- Борошно пшеничне – 3-4 ст. л.
- Петрушка – за бажанням;
- Сіль – за смаком;
- Перець – за смаком;
Для підливи:
- Вода – 175 мл
- Сметана – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком;
- Перець – за смаком;
Процес приготування:
1. Замочіть скибочки батона в молоці з обох сторін.
2. Коли хліб досить просочиться, покришіть його в фарш. До нього ж додайте яйце, продавлений часник, сіль, перець. Цибулину очистіть від лушпиння і натріть на крупній тертці. Якщо ви не купуєте вже готовий фарш, а самі прокручуєте м’ясо через м’ясорубку, то цибулину можна по шматочкам прокрутити разом з ним. Отриману цибульну масу так само додайте до решти інгредієнтів і ретельно все перемішайте. Накрийте фарш плівкою і дайте йому настоятися 10-15 хвилин.
3. По одному відокремте від загальної маси необхідні за величиною грудочки фаршу і перш ніж сформувати майбутню котлету, відбийте про руки кожну з частин, щоб котлети вийшли більш щільними, акуратними і не розвалилися від зайвого повітря. Висипте борошно в глибоку тарілку для зручності і обваляйте в ній котлети.
4. Візьміть глибоку форму для запікання, можна також скористатися одноразовими з фольги, якщо немає відповідних багаторазових. Також ця форма дуже зручна, якщо ви готуєте якісь страви, які потім потрібно віднести в інше місце, наприклад, в гості. Викладіть котлети по зовнішньому контуру форми, за бажанням, її можна змастити невеликою кількістю рослинної олії. В середину викладіть очищену картоплю. Приберіть форму в духовку, розігріту до 220 С на 15 хвилин.
5. Поки страву запікається, приготуйте сметанную підливку. У глибокій мисці змішайте сметану, воду і приправи, перемішайте все до однорідності. Також в цю заправку можна додати столову ложку кетчупу або томатного соку.
6. Після закінчення часу, вийміть страву з духовки, рівномірно полийте котлети з картоплею сметанною заправкою. Поверніть в духовку запікатися ще на 20-30 хвилин. Орієнтуйтеся по готовності картоплі: якщо вона легко протикається ножем або виделкою – можна діставати.
7. Дрібно покришіть, зелень, прикрасьте їй готове блюдо і можете подавати на стіл.
Приємного апетиту!