Соковиті котлети на деку в духовці – 8 смачних рецептів з покроковими фото

Простий і смачний рецепт котлет з картоплею на деку в духовці

Блюдо, яке заощаджує час, оскільки і м’ясо, і гарнір готуються разом. До того ж, дуже просте у приготуванні: потрібно просто помістити все на деко і залишити запікатися.

Час готування: 80 хвилин

Час приготування: 40 хвилин

Порцій -9

Склад:

  • Хліб білий – 50 гр.
  • Фарш – 300 гр.
  • Молоко – 50 мл
  • Яйце – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Картопля – 6-7 шт.
  • Борошно пшеничне – 3-4 ст. л.
  • Петрушка – за бажанням;
  • Сіль – за смаком;
  • Перець – за смаком;

Для підливи:

  • Вода – 175 мл
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком;
  • Перець – за смаком;

Процес приготування:

1. Замочіть скибочки батона в молоці з обох сторін.

2. Коли хліб досить просочиться, покришіть його в фарш. До нього ж додайте яйце, продавлений часник, сіль, перець. Цибулину очистіть від лушпиння і натріть на крупній тертці. Якщо ви не купуєте вже готовий фарш, а самі прокручуєте м’ясо через м’ясорубку, то цибулину можна по шматочкам прокрутити разом з ним. Отриману цибульну масу так само додайте до решти інгредієнтів і ретельно все перемішайте. Накрийте фарш плівкою і дайте йому настоятися 10-15 хвилин.

3. По одному відокремте від загальної маси необхідні за величиною грудочки фаршу і перш ніж сформувати майбутню котлету, відбийте про руки кожну з частин, щоб котлети вийшли більш щільними, акуратними і не розвалилися від зайвого повітря. Висипте борошно в глибоку тарілку для зручності і обваляйте в ній котлети.

4. Візьміть глибоку форму для запікання, можна також скористатися одноразовими з фольги, якщо немає відповідних багаторазових. Також ця форма дуже зручна, якщо ви готуєте якісь страви, які потім потрібно віднести в інше місце, наприклад, в гості. Викладіть котлети по зовнішньому контуру форми, за бажанням, її можна змастити невеликою кількістю рослинної олії. В середину викладіть очищену картоплю. Приберіть форму в духовку, розігріту до 220 С на 15 хвилин.

5. Поки страву запікається, приготуйте сметанную підливку. У глибокій мисці змішайте сметану, воду і приправи, перемішайте все до однорідності. Також в цю заправку можна додати столову ложку кетчупу або томатного соку.

6. Після закінчення часу, вийміть страву з духовки, рівномірно полийте котлети з картоплею сметанною заправкою. Поверніть в духовку запікатися ще на 20-30 хвилин. Орієнтуйтеся по готовності картоплі: якщо вона легко протикається ножем або виделкою – можна діставати.

7. Дрібно покришіть, зелень, прикрасьте їй готове блюдо і можете подавати на стіл.

Приємного апетиту!