Як запекти котлети з м’ясного фаршу на деку в фользі?
Котлети за цим рецептом виходять смачними з будь-якого фаршу. Вони готуються з мінімальною кількістю м’яса, а завдяки тому, що запікаються в фользі разом з цибулею, виходять дуже соковитими.
Час приготування: 50 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 3
Склад:
- Фарш м’ясний – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ч. л.
- Сухарі панірувальні – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком;
- Перець – за смаком;
Процес приготування:
1. Як вже було сказано, підходить будь-яке м’ясо. Дуже смачними вийдуть котлети з суміші свинячого і яловичого фаршу. Викладіть його в миску, додайте сіль і перець.
2. Цибулю очистіть від лушпиння, розріжте навпіл і одну половину дрібно покришіть. Додайте цибулю до фаршу, туди ж засипте панірувальні сухарі. Їх можна замінити на розмочений у молоці або воді білий хліб, але тоді фарш буде більш рідким і котлети будуть гірше тримати форму.
3. Ретельно все перемішайте фарш повинен бути однорідний і щільний. Щоб напевно вигнати з нього зайве повітря, його бажано відбити: наберіть масу в долоню і з зусиллям киньте її назад в миску.
4. Отриману масу розділіть на 3 рівні частини і сформуйте з них округлі котлетки.
5. Відірвіть від рулону фольги 3 листа і розстеліть їх на робочій поверхні, можна стопкою. Половину цибулини наріжте півкільцями і розділіть на три приблизно рівні частини. Одну частину викладіть на перший лист фольги, зверху полийте чайною ложкою олії.
6. Поверх цибулі викладіть котлету. За бажанням сюди можна додати будь-які овочі, наприклад, помідори або картопля, а також соус або підливу.
7. Загорніть котлету у фольгу, підвернувши всі краї. Ті ж маніпуляції проведіть з рештою інгредієнтами. Коли все запаковано, викладіть котлети на деко або решітку і поставте запікатися в розігріту до 200 С духовку на 25 хвилин.
8. По закінченні вказаного часу розгорніть фольгу і залиште готуватися ще 10-15 хвилин, щоб верхівка підрум’янилася. Також можна включити конвекцію або режим «Гриль».
9. Готові котлети перекладіть на тарілку, додайте до нього ваш улюблений гарнір і пригощайте своїх гостей і домочадців.
Приємного апетиту!