Солянка з капустою і помідорами на зиму – 5 рецептів заготовки в банках з покроковими фото

Солянка з капустою, огірками та помідорами на зиму

Солянка з капустою, огірками та помідорами на зиму порадує вас своєю соковитістю і гарним зовнішнім виглядом. Частування стане яскравим доповненням до ваших гарячих страв. Урізноманітніть домашнє меню за допомогою перевіреного рецепту з покроковими фотографіями.

Час готування – 1 годину

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 0,5 л.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 0,5 кг
  • Помідори – 300 гр.
  • Огірок свіжий – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 50 гр.
  • Морква – 100 гр.
  • Сіль – 30 гр.
  • Масло рослинне – 100 мл
  • Лист лавровий – 3 гр.

Процес приготування:

Крок 1. Заготовимо солянку з капустою, огірками та помідорами на зиму. Першим ділом готуємо потрібні інгредієнти.

Крок 2. Дрібно шаткуємо білокачанну капусту.

Крок 3. Промиваємо огірки і нарізаємо невеликими шматочками.

Крок 4. Подрібнюємо цибулю і натираємо на тертці моркву.

Крок 5. На невеликі кубики розбираємо помідори.

Крок 6. Обсмажуємо цибулю в сотейнику з рослинним маслом до прозорого стану. Доповнюємо його капустою.

Крок 7. Викладаємо сюди огірки, помідори та моркву. Тушкуємо близько 25 хвилин. Солимо і доповнюємо лавровим листком. Готуємо ще 10 хвилин і розкладаємо по стерилізованим банкам. Закатуємо стерильними кришками, закутуємо в ковдру і даємо повністю охолонути.

Крок 8. Солянка з капустою, огірками та помідорами на зиму готова. Зберігайте в прохолодному місці.