Сьомга у вершковому соусі – 7 рецептів в духовці на сковороді з фото покроково

Як смачно запекти сьомгу з вершками у фользі в духовці?

Риба нарізати порційно, до неї додаються вершки, а форма для запікання зверху накривається фольгою. Таким чином сьомга виходить ніжна, соковита і дуже смачна.

Час приготування: 45 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порції – 8.

Склад:

  • Сьомга – 1 кг
  • Вершки 10% – 130 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Трави прованські – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Чебрець – 2 гілочки.
  • Масло рослинне – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Сьомгу добре промиваємо, нарізаємо на порційні шматочки і обсушуємо їх за допомогою паперового рушника.

2. Беремо форму для запікання, змащуємо її рослинним маслом і викладаємо туди вийшло стейки з сьомги. Посипаємо рибу сіллю, чорним меленим перцем і прованськими травами. Знімаємо листя з гілочок чебрецю і також додаємо до риби. При бажанні можна натерти на рибу невелика кількість лимонної цедри.

3. Заливаємо сьомгу вершками. Краще всього використовувати саме вершки 10%, так як ця риба сама по собі досить жирна.

4. Накриваємо форму листом фольги і добре притискаємо її до бортикам, щоб вона щільно прилягала до них. Духовку розігріваємо до 180оС і випікаємо в ній рибу приблизно 25 хвилин.

5. Дістаємо сьомгу з духовки і даємо їй постояти, не знімаючи фольгу, приблизно 5-10 хвилин.

6. Знімаємо фольгу і перекладаємо готову рибу на тарілку для подачі. Подаємо до столу зі свіжими овочами або іншим гарніром. Приємного апетиту!