Як смачно запекти сьомгу з вершками у фользі в духовці?
Риба нарізати порційно, до неї додаються вершки, а форма для запікання зверху накривається фольгою. Таким чином сьомга виходить ніжна, соковита і дуже смачна.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порції – 8.
Склад:
- Сьомга – 1 кг
- Вершки 10% – 130 мл
- Сіль – за смаком.
- Трави прованські – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Чебрець – 2 гілочки.
- Масло рослинне – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Сьомгу добре промиваємо, нарізаємо на порційні шматочки і обсушуємо їх за допомогою паперового рушника.
2. Беремо форму для запікання, змащуємо її рослинним маслом і викладаємо туди вийшло стейки з сьомги. Посипаємо рибу сіллю, чорним меленим перцем і прованськими травами. Знімаємо листя з гілочок чебрецю і також додаємо до риби. При бажанні можна натерти на рибу невелика кількість лимонної цедри.
3. Заливаємо сьомгу вершками. Краще всього використовувати саме вершки 10%, так як ця риба сама по собі досить жирна.
4. Накриваємо форму листом фольги і добре притискаємо її до бортикам, щоб вона щільно прилягала до них. Духовку розігріваємо до 180оС і випікаємо в ній рибу приблизно 25 хвилин.
5. Дістаємо сьомгу з духовки і даємо їй постояти, не знімаючи фольгу, приблизно 5-10 хвилин.
6. Знімаємо фольгу і перекладаємо готову рибу на тарілку для подачі. Подаємо до столу зі свіжими овочами або іншим гарніром. Приємного апетиту!