Соус для шаурми в домашніх умовах – 10 рецептів з покроковими фото

Простий рецепт соусу для шаурми з майонезу і сметани

Приготувати соус для шаурми з двох основних інгредієнтів – майонезу і сметани – не складе труднощів навіть у початківця кулінара. Такий соус виходить дуже смачним, пікантний, з ніжною консистенцією. Він прекрасно підійде для шаурми, приготовленої в домашніх умовах.

Час готування: 2 ч. 5 хв.

Час приготування: 5 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Сметана – 300 гр.
  • Майонез – 200 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Паприка мелена – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 0,3 ч. л.

Процес приготування:

1. Викладаємо в підходящу ємність сметану, потім додаємо до неї майонез.

2. Перемішуємо дані інгредієнти до однорідності.

3. Від лушпиння очищаємо часник, потім його необхідно подрібнити будь-яким зручним способом – дрібно порізати ножем, пропустити через прес або натерти на дрібній тертці. Додаємо подрібнений часник до інших компонентів.

4. В окремій ємності змішуємо всі необхідні спеції – чорний і червоний мелений перець, паприку і сіль.

5. Додаємо спеції в робочу ємність з рідкою основою, все ретельно перемішуємо. Відправляємо соус для настоювання в холодильник мінімум на 2 години.

6. Смачний, ароматний і пікантний соус для шаурми з майонезу і сметани готовий! Приготований за цим рецептом соус зробить домашню шаурму соковитою і дуже апетитною!

Приємного вам апетиту!