Простий рецепт соусу для шаурми з майонезу і сметани
Приготувати соус для шаурми з двох основних інгредієнтів – майонезу і сметани – не складе труднощів навіть у початківця кулінара. Такий соус виходить дуже смачним, пікантний, з ніжною консистенцією. Він прекрасно підійде для шаурми, приготовленої в домашніх умовах.
Час готування: 2 ч. 5 хв.
Час приготування: 5 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Сметана – 300 гр.
- Майонез – 200 гр.
- Часник – 4 зуб.
- Паприка мелена – 0,5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Перець червоний мелений – 0,3 ч. л.
Процес приготування:
1. Викладаємо в підходящу ємність сметану, потім додаємо до неї майонез.
2. Перемішуємо дані інгредієнти до однорідності.
3. Від лушпиння очищаємо часник, потім його необхідно подрібнити будь-яким зручним способом – дрібно порізати ножем, пропустити через прес або натерти на дрібній тертці. Додаємо подрібнений часник до інших компонентів.
4. В окремій ємності змішуємо всі необхідні спеції – чорний і червоний мелений перець, паприку і сіль.
5. Додаємо спеції в робочу ємність з рідкою основою, все ретельно перемішуємо. Відправляємо соус для настоювання в холодильник мінімум на 2 години.
6. Смачний, ароматний і пікантний соус для шаурми з майонезу і сметани готовий! Приготований за цим рецептом соус зробить домашню шаурму соковитою і дуже апетитною!
Приємного вам апетиту!